Οι Η.Π.Α ξεκίνησαν τη κατασκευή δύο πανίσχυρων supercomputers!

Οι Η.Π.Α ξεκίνησαν τη κατασκευή δύο πανίσχυρων supercomputers!

Η κυβέρνηση των Η.Π.Α ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δαπανήσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευάσει δύο νέα supercomputers, τα οποία θα σημειώνουν αστρονομικές ταχύτητες υπολογισμού δεδομένων, αποτελώντας τα πιο γρήγορα computers που κατασκεύασε ποτέ ο άνθρωπος. Τα supercomputers Summit και Sierra πρόκειται να επισκιάσουν το κινεζικό Tianhe-2, το οποίο κατέχει αυτή τη στιγμή το ρεκόρ του υπερυπολογιστή με τη μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ (κοντά στα 55 Petaflops).

US_Supercomputers_1-640x360

To Summit που θα αναλάβουν να φέρουν εις πέρας οι υπεύθυνοι του Oak Ridge National Laboratory θα μπορεί να προσεγγίζει θεωρητικά τα 300 Petaflops, αν και οι κανονικές επιδόσεις του θα βρίσκονται κοντά στα 150 Petaflops. Όσον αφορά το Sierra, αυτό θα κατασκευαστεί από το Lawrence Livermore National Laboratory και θα μπορεί να διαχειριστεί δεδομένα με ταχύτητες έως 100 Petaflops. Για να καταλάβετε για τι ασύλληπτα ποσά μιλάμε, σκεφτείτε ότι το ένα Petaflop ουσιαστικά σημαίνει την δυνατότητα ενός υπολογιστικού συστήματος να πραγματοποιεί 1 τετράκις εκατομμύριο υπολογισμούς το δευτερόλεπτο! Ενδεικτικό της σημασίας και των δυνατοτήτων των 2 προαναφερθέντων supercomputers είναι ότι το Titan που αυτή τη στιγμή αποτελεί το πιο ισχυρό υπολογιστικό σύστημα που βρίσκεται εγκατεστημένο στις Η.Π.Α μπορεί να φτάσει μόλις το 1/10 των δυνατοτήτων του Summit!US_Supercomputers_2

Τα συγκεκριμένα projects θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με την Nvdia και την ΙΒΜ και όταν ολοκληρωθούν, το Summit θα χρησιμοποιηθεί για τη διαχείριση πολύπλοκων και απαιτητικών projects που σχετίζονται με το χώρο της υγείας, ενώ το Sierra σε στρατιωτικές εφαρμογές που θα αφορούν την αποτελεσματικότητα της πυρηνικής ενέργειας και του πυρηνικού οπλοστασίου των Η.Π.Α.

Πηγή :digitallife.gr

 

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts