ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα! Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα! Διαβάστε αναλυτικές προβλέψεις για όλη την Ελλάδα!

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτυπά τη χώρα! Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα! Διαβάστε αναλυτικές προβλέψεις για όλη την Ελλάδα!

Συννεφιά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και μέχρι τη νύχτα σε ολόκληρη τη χώρα, χαρακτηρίζουν τον καιρό της Κυριακής. Οι νοτιάδες αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις στο Ιόνιο, καθώς θα φθάσουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει πτώση και έτσι τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά. Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, με τα ισχυρά φαινόμενα να περιορίζονται γρήγορα στο Αιγαίο και κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα.

Πιο αναλυτικά αύριο Κυριακή:

Στη Θράκη και τη Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με δυνατές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά τμήματα και μέχρι το βράδυ σε όλες τις περιοχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι νότιοι άνεμοι βαθμιαία στα ανατολικά τμήματα θα φθάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 και στη Δυτική Μακεδονία έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά προβλέπονται έντονες βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 βαθμούς το πρωί έως 12 το μεσημέρι και κατά τόπους στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου αναμένονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και νοτιάδες που θα φθάνουν τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 11 έως τους 13 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, ισχυρές στα δυτικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα ανατολικά το απόγευμα και το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φθάσει το μεσημέρι στους 13 βαθμούς Κελσίου. Στα Κύθηρα αναμένεται βροχερός καιρός με τους νότιους ανέμους να φθάνουν τα 7 μποφόρ. Στην Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις και από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι νότιοι άνεμοι σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει στους 16 βαθμούς.

Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες αναμένεται συννεφιά, με βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Οι νοτιάδες θα φθάνουν τα 7 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά τμήματα τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 12 έως τους 17 βαθμούς. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε συννεφιά και από το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Οι νότιοι άνεμοι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 5 έως τους 15 βαθμούς. Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι. Από το απόγευμα θα σημειωθούν κατά τόπους έντονες καταιγίδες και οι νοτιάδες στα ανατολικά τμήματα θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς.

Στην Αττική θα έχουμε συννεφιά και από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες, πιθανόν ισχυρές τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι νότιοι άνεμοι το απόγευμα θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το πρωί στους 7 και το μεσημέρι στους 13 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται συννεφιά και βαθμιαία βροχές, ισχυρές το απόγευμα και το βράδυ. Τα θερμόμετρα θα δείξουν από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί και σταδιακά θα ενισχυθούν στα 6 μποφόρ.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : athensmagazine

Related posts