af4af5b41e77a375e1011cb95cc872f2_L

Ψηφίζουν για κυβέρνηση, μέτρα, νέο μνημόνιο και … τέλος για Πρόεδρο

Η φράση κλειδί βρίσκεται σε μια πρόταση από το στόμα παλιού βουλευτή. Σε αυτή την ψηφοφορία για πρόεδρο της Δημοκρατίας οι βουλευτές θα προσέλθουν γνωρίζοντας ότι μπορεί να κάνουν Πρωτοχρονιά ουσιαστικά εκτός Βουλής. Κάπου εκεί παίζεται το παιχνίδι.Η ψήφος υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας θα μετρήσει για την κυβέρνηση ως ψήφος εμπιστοσύνης.

Ταυτόχρονα θα σημάνει ότι θα είναι εκείνη που θα διαπραγματευτεί με την τρόικα τα μέτρα για την αξιολόγηση αλλά και την πιστωτική γραμμή.

Απ” την άλλη η μη εκλογή προέδρου θα σημάνει άμεση πτώση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες ως τα τέλη του μήνα.

Η μη εκλογή Προέδρου λοιπόν ρίχνει το μπαλάκι της διαπραγμάτευσης στην επόμενη κυβέρνηση, αυτή που θα προκύψει από τις κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Η δίμηνη παράταση που πήρε η χώρα επί της ουσίας αυτόν τον σκοπό έχει, να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό της χώρας ώστε οι εταίροι και δανειστές μας να γνωρίζουν με ποιον διαπραγματεύονται.

Επί της ουσίας η εκλογή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι για τους βουλευτές μια εκλογή με το βλέμμα στις βουλευτικές κάλπες και κακά τα ψέμματα είναι πολλοί εκείνοι που θα ήθελαν να παρατείνουν τη θητεία τους, αλλά ταυτόχρονα και μια ψήφος με γνώση του ότι αμέσως μετά θα επέλθουν μέτρα και μια νέα συμφωνία με πιθανότατα ένα νέο μνημόνιο, έστω και αν αυτό έχει άλλο όνομα.

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια




Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *