Search
varoufakis

«Βόμβα» από Liberation: Αποχωρεί ο ωραίος Έλληνας Βαρουφάκης;

Για… «αντικατάσταση» του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη κάνει λόγο η…
ανταποκρίτρια της γαλλικής Liberation στην Αθήνα, σχολιάζοντας, πως «δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο αλλά το τελευταίο διάστημα είναι πιο διακριτικός, γεγονός που ενισχύει τις φήμες περί αντικατάστασής του».

Σύμφωνα με το iefimerida.gr, η Maria Malagardis, ειδική απεσταλμένη της Liberation στην Αθήνα, δείχνει να γνωρίζει καλά τον Γιάνη Βαρουφάκη. Δεν γνωρίζει ότι θα αποπεμφθεί από το υποικ, το εικάζει απλώς.
Η αριστερή εφημερίδα αναφέρει ότι ο Έλληνας υπουργός ήταν πανταχού παρών στα ΜΜΕ και πως ακόμα και η γερμανική εφημερίδα Die Zeit αφιέρωσε μία ολόκληρη σελίδα στις ενδυματολογικές του προτιμήσεις.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο, σχολιάζει το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας κι επισημαίνει ότι, το τελευταίο διάστημα, είναι πιο διακριτικός, γεγονός που ενισχύει τις φήμες περί αντικατάστασής του.

«Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο στην Ευρωπαϊκή Ενωση: έναν υπουργό Οικονομικών για τον οποίο υπάρχουν λεπτομερείς αναφορές για την ενδυμασία του (μία ολόκληρη σελίδα για τα ρούχα του Γ. Βαρουφάκη αφιέρωσε η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit» ) και μικρότερα γεγονότα, όπως κάποιες χειρονομίες του, να βάζουν φωτιά στα social media. Δεν χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, με κίνδυνο να καούν τα φτερά του. Είτε τον αγαπάμε, είτε τον απεχθανόμαστε, είτε μας ενοχλεί είτε μας ενθουσιάζει, ένα είναι σίγουρο: ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, δεν μας αφήνει αδιάφορους…».

Η γαλλική εφημερίδα συνεχίζει: «Ποιος θυμάται το όνομα ενός εκ των προκατόχων του; Η κόντρα του παρορμητικού Γ. Βαρουφάκη με τον επικεφαλής του Εurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στις Βρυξέλλες, του έδωσε πόντους δημοφιλίας. Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών απέκτησε φήμη από την κόντρα με τον Ολλανδό, Ντάισελμπλουμ. Πρόσφατα, ο ποπ σταρ της ελληνικής Αριστεράς έγινε πιο διακριτικός. Απών από τις τελευταίες ευρωπαϊκές συναντήσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο όπου έδωσαν το «παρών» ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας και υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης.

«Στην Ελλάδα διακωμωδείται το στυλ του κυρίως από την κατηγορία των ευκατάστατων στην οποία και ο ίδιος ανήκει. Ο πατέρας του ήταν πρόεδρος της Χαλυβουργικής που φυλακίστηκε στην Μακρόνησο επί χούντας».

«Ο Έλληνας υπουργός είναι άνετος με την προσωπική του ζωή. Συχνά αναφέρεται στην κόρη του Ξένια, την οποία απέκτησε με τη πρώτη σύζυγο και ζει στην Αυστραλία με την μητέρα της όπου και ο ίδιος έζησε δέκα χρόνια και απόκτησε διπλή υπηκοότητα». Με άνεση μιλάει για το πάθος του για την νυν σύντροφό του, την εικαστικό Δανάη Στράτου. Η Liberation κάνει επίσης αναφορά στο εξαίσιο διαμέρισμα στην Ακρόπολη, που ανήκει στην οικογένεια της συζύγου του , εκεί όπου έγινε η φωτογράφηση του ζεύγους στο πλαίσιο συνέντευξης για λογαριασμό του περιοδικού «Paris Match» στο οποίο «αγκάλιασε αδέξια τη σύζυγό του, Δανάη». Ο Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι μετάνιωσε για την αισθητική των φωτογραφιών αυτών. Οπως γράφει η εφημερίδα το υπέροχο σπίτι στην Αίγινα φιλοξενείται συχνά στις σελίδες του περιοδικού «Elle Decoration».
Ο Γ. Βαρουφάκης μας έκανε να δούμε διαφορετικά τους άλλους πολιτικούς, γράφει το περιοδικό Esquire το οποίο τον αποκάλεσε Έλληνα Μπρους Ουίλις.

Τέλος, η εφημερίδα σχολιάζει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη η οποία τελικά κρίθηκε ως αποδεκτή από τις Βρυξέλλες όμως μέχρι την έγκρισή της, ενισχύθηκαν οι φήμες στην Ελλάδα περί αντικατάστασής του.

Ο Τσίπρας θα υποχωρήσει;. Προς το παρόν, στηρίζει τον υπουργό του, γράφει η Maria Malagardis.

 

ΠΗΓΗ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *