Φτιάξτε τους λουκουμάδες κανέλας και ψήστε τους στο φούρνο! Υπέροχη μυρωδιά στο σπίτι και υπέροχη γεύση που ταιριάζει πολύ με τον καφέ σας!
Υλικά
200 ml νερό
20 γρ. γάλα
1 αυγό
25 γρ. μαγιά ξηρή (3 φάκελάκια)
20 γρ. ζάχαρη
65 γρ. βούτυρο
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
για το γαρνίρισμα
100 γρ. βούτυρο
300 γρ. ζάχαρη
10 γρ. κανέλα
Εκτέλεση
Βάζετε στο μπολ του μίξερ το νερό, το γάλα, το βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το ζύμωμα μέχρι η ζύμη να μαλακώσει. Σχηματίζετε μια μπάλα, την τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει.Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο πάχους 1-2 εκατοστών.
Κόβετε μικρά στρογγυλά κομματάκια ζύμης διαμέτρου 5-6 εκατοστών, τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα και με τη βοήθεια μίας μικρής φόρμας(κουπ ατ) ανοίγετε μία τρύπα στη μέση, διαμέτρου 2 εκατοστών.Τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν 45 λεπτά περίπου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C στον αέρα για 8-10 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσουν.Αφού κρυώσουν, τα βουτάτε σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο και μετά σε ένα δεύτερο που περιέχει τη ζάχαρη και την κανέλα.
Περί ευθύνης: Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.