ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Κουραμπιέδες όνειρο!

Κουραμπιέδες όνειρο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
  • 300 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
  • 4 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
  • 1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
  • 1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
  • 1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι

 

1) Ανακατεύουμε με το χέρι ή κουτάλι το βούτυρο να μαλακώσει.

2) Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.

3) Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη)

4) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.

5) Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.

6) Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.

7) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.

8) Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη

9) και στοιβάξτε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα. Καλύψτε με μεμβράνη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε, αφήστε ολόκληρα τα αμύγδαλα και τυλίξτε όσα θέλετε σε κάθε κουραμπιέ! Στα 10 λεπτά με τέταρτο, με πιρούνι κόψτε 1 κουραμπιέ, να δείτε αν έγινε. Πρέπει να σπάει αμέσως, να τρίβει και να ναι μαλακός! Είναι καλύτεροι κι από του ζαχαροπλαστείου, δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε! Εχουν σίγουρη επιτυχία….εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία!

Περί ευθύνης: Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Σχόλια

Post source : sintagespareas.gr

Related posts