Ουσία κύριε Τσίπρα! Μη χαθείτε στη μετάφραση γιατί θα τιμωρηθείτε από το λαό

Ουσία κύριε Τσίπρα! Μη χαθείτε στη μετάφραση γιατί θα τιμωρηθείτε από το λαό

Είναι αδιάφορο αν θα το πουν μνημόνιο. Δεν ενδιαφέρει κανένα αν θα υπάρχει η λέξη επέκταση. Δεν θα σκοτιστεί ουδείς αν θα χαρακτηριστεί ως γέφυρα ή ως συνέχιση του μνημονίου ή σχεδόν κανείς αν ληφθούν υπόψη κάποιες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αρκεί βεβαίως να μην υπάρχουν οι πολιτικές της λιτότητας. Να μην δεσμευτεί η κυβέρνηση για περικοπή των συντάξεων κυρίων ή επικουρικών ή και των δύο. Να μην αναλάβει καμία υποχρέωση για επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων. Να μην συναινέσει σε μέτρα που θα βυθίσουν τη χώρα στην ύφεση.

Αντιθέτως θα ήταν ευχής έργο να υπάρχει ρητή αναφορά και δέσμευση για αναπτυξιακές πολιτικές, πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, εξαφάνιση της γραφειοκρατίας στο δημόσιο, εφαρμογή ενός δίκαιου και αναπτυξιακού φορολογικού συστήματος.

Ο σχολαστικισμός και οι τακτισμοί ή οι συμβολισμοί είναι χωρίς κανένα περιεχόμενο, χωρίς καμία αξία, ένα εντελώς άδειο πουκάμισο για τον ελληνικό λαό, τον άνεργο, τον δοκιμαζόμενο από την ανθρωπιστική κρίση και αυτό οφείλει να το κατανοήσει ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνηση.

Δεν έχει καμία σημασία, καμία αξία, το αντίθετο μάλιστα, αν ονομαστεί γέφυρα και αναλαμβάνονται δεσμεύσεις για μείωση συντάξεων ή επιβολή περισσότερων φόρων.

Επιτέλους βάλτε ένα τέλος στις ατέρμονες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις. Η οικονομία, το εμπόριο ή επιχειρήσεις ήδη έχουν αρχίσει να στενάζουν και να στέλνουν σήματα κινδύνου. Τα όρια αντοχής των τραπεζών δοκιμάζονται. Κι΄ εσείς ασχολείστε με τα λεξικά και τις μεταφράσεις. Ξεκολλάτε πριν είναι πολύ αργά.

Θα  μου πείτε μπορεί να αντιδράσει ο κύριος  Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο κύριος Κοδέλλας και η κυρία Γαϊτάνη. Ε, και; Ο λαός κύριε πρωθυπουργέ σας περιβάλλει αυτή τη στιγμή με την εμπιστοσύνη του και στη συντριπτική πλειοψηφία επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ.

Παραμερίστε λοιπόν τα εσωκομματικά εμπόδια και κάντε μία έντιμη συμφωνία στην ουσία. Ξεχάστε τις λέξεις, ξεχάστε τους ορισμούς, ξεχάστε τις κριτικές από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ ή δεν ξέρω ποιον άλλον. Και σε όποιον αρέσει. Λύση για όλους δεν πρόκειται να βρείτε. Οφείλεται εδώ και τώρα να κάνετε την επιλογή σας με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι την ικανοποίηση της ιδεολογίας και των αγκυλώσεων του οποιουδήποτε.

Το παιχνίδι το έχετε στα χέρια σας και εσείς θα κερδίσετε αν η συμφωνία στην ουσία είναι καλή, ενώ εσείς θα φορτωθείτε όλο το κόστος αν κερδίσετε στη διατύπωση και ηττηθείτε στην ουσία.

Θανάσης Λυρτσογιάννης

Περί ευθύνης: Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Post source : newsit.gr

Related posts