Υλικά για 4-6 άτομα
- 2 κουταλιές της σούπας φυτική μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι τσαγιού κόκκινες φακές καθαρισμένες
- ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
- 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας κύμινο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε σε λιωμένη μαργαρίνη το κρεμμύδι, να μαλακώσει. Προσθέτετε τις φακές, το ντοματοπελτέ και 3 φλιτζάνια νερό. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και βράζετε.
2. Κατόπιν προσθέτετε το πλιγούρι και σιγοβράζεται για 25 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν οι φακές και το πλιγούρι.
3. Ρίχνετε τα 2 φρέσκα κρεμμυδάκια στην κατσαρόλα μαζί με το πιπέρι, το κύμινο, τον δυόσμο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει για 15-20 λεπτά.
4. Με τη βοήθεια μεγάλου κουταλιού πλάθεται στρογγυλούς ή οβάλ κεφτέδες και τους βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να «σφίξουν». Αραδιάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου με γουακαμόλε σως και φρέσκο ψωμί.