Search
1

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ: ΠΑΙΔΙΑ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (PICS)

Σε κάδο απορριμμάτων σε κεντρικό σημείο της Ξάνθης γευμάτιζε το μεσημέρι του Σαββάτου (3/1/2015) μια μητέρα με ανήλικα παιδιά, αφού πρώτα αναζήτησαν τροφή εντός του κάδου. 

Πρόκειται για μια γυναίκα Ρομά και μικρά παιδιά τα οποία συνήθως επαιτούν στα φανάρια της πόλης και σε καταστήματα εστίασης.

Το θέαμα αν και δεν είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή, προκαλεί ανατριχίλα, και έντονο προβληματισμό μιας και τα τελευταία χρόνια τα αντίστοιχα περιστατικά πληθαίνουν διαρκώς. Δεν είναι λίγες οι φορές άλλωστε που ρακοσυλλέκτες εντοπίζονται σε περιφέρονται από κάδο σε κάδο μέσα στην πόλη της Ξάνθης, αναζητώντας στα σκουπίδια αντικείμενα που θα μεταπωλήσουν, ή ακόμη και φαγώσιμη ύλη. 

Στην προκειμένη περίπτωση, τα ανήλικα παιδιά, ένα αγοράκι και δύο κοριτσάκια, κυριολεκτικά βουτούσαν μέσα στους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονται κοντά σε καταστήματα φρούτων και τροφίμων στην Πλατεία Ελευθερίας εντοπίζοντας υπολείμματα τροφής τα οποία στη συνέχεια μαζί με την μεσήλικη γυναίκα, κατανάλωναν στα σκαλοπάτια οικίσκου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης που βρίσκεται στην περιοχή. 

Όπως ήταν φυσικό το θλιβερό θέαμα κέντρισε τα βλέμματα των περαστικών, ενώ μητέρα και παιδιά αποχώρησαν μόνο αφότου είχαν ήδη εξερευνήσει όλους τους κάδους απορριμμάτων που βρίσκονταν στην περιοχή.

skoupidia-xanthi-fagito3

skoupidia-xanthi-fagito4

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *