Οι αγελάδες είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της γεωργικής και κτηνοτροφικής βιομηχανίας στις μέρες μας. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να εξασφαλίσουν την καλύτερη ποιότητα στα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρέας τους, αλλά πόσο μακριά φτάνουν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν;
Μια τρέχουσα διαδικασία που χρησιμοποιείται (fistulation), περιλαμβάνει την αφαίρεση ενός τμήματος της κοιλιάς των ζώων εκθέτοντας τα στομάχια τους και στη συνέχεια την προσαρμογή ενός πλαστικού δακτύλιου για να κρατάει τη σάρκα ανοιχτή. Αν και οι κτηνοτρόφοι ισχυρίζονται ότι είναι για λόγους υγείας, η διαδικασία αυτή είναι απολύτως βάρβαρη για τα έμβια όντα και αναμφίβολα προκαλεί μεγάλη δυσφορία και πόνο. Ο ισχυρισμός είναι ότι η διαδικασία fistulation μπορεί να βελτιώσει την υγεία των αγελάδων, επιτρέποντας τη μεταφορά ενζύμων από τη μία αγελάδα στην άλλη. Ωστόσο, όλα γίνονται για το κρέας και τα γαλακτοκομικά που είναι το προϊόν των βιομηχανιών, που βασίζονται στη σφαγή των ζώων, κι όχι στην παράταση της ζωής τους. Αυτά τα ζώα δεν είναι η παιδική χαρά μας για βάρβαρους πειραματισμούς και θα έπρεπε τουλάχιστον να τους φερόμαστε με σεβασμό.
Πηγή: διαφορετικό