Blog

Όλα στον αέρα με ανασχηματισμό: Ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα του Τσίπρα – Τι θέλουν οι κρατιστές

Ποιες οι εξελίξεις στο κυβερνητικό τοπίο για τον ανασχηματισμό;

Ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα είναι και αυτό του σαρωτικού ανασχηματισμού, για να καλύψει επικοινωνιακά ενδεχόμενη αποτυχία στο επίμαχο ζήτημα του χρέους.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο Αλέξης Τσίπρας από στενούς συνεργάτες του, μιλούν για έναν δομικό ανασχηματισμό που θα φέρει τα πάνω-κάτω, με την αποστρατεία της παλιάς φρουράς και την τοποθέτηση νέων στελεχών, σε όλα τα κρίσιμα πόστα.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουν την απομάκρυνση Τσακαλώτου, στον οποίο θα επιχειρήσουν να χρεώσουν ενδεχόμενη αποτυχία, στη διαπραγμάτευση για το χρέος και την αντικατάστασή του, από τον Γ. Χουλιαράκη.

Προτείνουν επίσης την αναβάθμιση του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Δ. Λιάκου, αλλά και την αξιοποίηση του Στέργιου Πιτσιόρλα, τον οποίο θεωρούν ικανό να προχωρήσει ιδιωτικοποιήσεις και διάφορα επενδυτικά πρότζεκτ.

Μέσα από ένα σαρωτικό ανασχηματισμό, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, πιστεύουν, ότι μπορούν να ελέγξουν τους κραδασμούς που θα προκαλέσει σε επίπεδο κοινωνίας η αποτυχία της κυβέρνησης, να εξασφαλίσει μια λύση για το δημόσιο χρέος.

Τι προτείνουν οι κρατιστές

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχουν και οι λεγόμενοι ψύχραιμοι, που προτρέπουν τον Αλέξη Τσίπρα, να αφήσει τους λεονταρισμούς για την υπόθεση του δημόσιου χρέους και να κοιτάξει να διασφαλίσει τη δόση, για να πληρωθούν οι δανειακές ανάγκες.

Πρόκειται για υπουργούς που προέρχονται από την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ και οι οποίοι πιστεύουν, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αξιοποιήσει τον πολιτικό χρόνο που της απομένει.

Τα στελέχη αυτά υποστηρίζουν, ότι ο ανασχηματισμός δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Αντιθέτως περιπλέκει την κρίση, δημιουργώντας συγκρούσεις και στο εσωτερικό του κόμματος.

Εισηγούνται στον πρωθυπουργό να συνεχίσει τη σημερινή πορεία, γιατί όπως λένε, ο κόσμος σε ένα χρόνο θα ξεχάσει ακόμα και ένα ενδεχόμενο στραπάτσο, στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, το οποίο είχε κάνει σημαία ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με αποτέλεσμα να αυτοεγκλωβιστεί σε επικίνδυνα αδιέξοδα.

Οι λεγόμενοι ψύχραιμοι, θεωρούν, ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι το εργαλείο για την ανάπτυξη των πελατειακών σχέσεων και στην κατεύθυνση αυτή προτείνουν την ενίσχυση του πελατειακού κράτους, αλλά και τις στοχευμένες παροχές σε κοινωνικές ομάδες.

Πηγή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Βόμβα Βρετανού διπλωμάτη: «Τα Βαλκάνια θα διαλυθούν, η Ελλάδα θα φτάσει μέχρι…»

Τι αποκαλύπτει Βρετανός διπλωμάτης για τις ανακατατάξεις στα Βαλκάνια και το μέλλον της Ελλάδας;

«Οι Αλβανοί του νότιου σλαβικού κράτους των Σκοπίων θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν ένα μεγάλο μέρος του κρατιδίου.

Στην συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί» και συνεχίζει ο Βρετανός διπλωμάτης Τίμοτι Λες σε βιβλίο του:

«Η ασθενής δυτική επιρροή στα Βαλκάνια θα δώσει το έναυσμα για ένα νέο κύμα συγκρούσεων που θα προκύψουν από τις μετατοπίσεις των υπαρχόντων συνόρων. Νέα κύματα προσφύγων, όπως εκείνα της δεκαετίας του ’90 θα παρουσιασθούν πάλι στα Βαλκάνια.

Σε όλα αυτά, για τμήματα εδαφών θα «τρέξουν» η Ελλάδα και η Βουλγαρία, σε ό, τι θα έχει απομείνει από το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων. Η Ελλάδα έχει δηλωμένο ενδιαφέρον για τα νότια Σκόπια, μέχρι το Μοναστήρι που παλαιότερα πλειοψηφούσε το ελληνικό στοιχείο και μέχρι το 1995 200.000 Σκοπιανοί δήλωναν ότι είναι «ελληνικής συνείδησης»».

Αυτά περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Τίμοτι Λες, πρώην επικεφαλής της βρετανικής πρεσβείας στη Μπάνια Λούκα και διευθυντής του οργανισμού «NewEurope» που ασχολείται με την αξιολόγηση των κινδύνων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Να θυμίσουμε ότι η περιοχή μέχρι το Μοναστήρι είναι η αρχαία Πελαγονία, έδαφος της ελληνικής Μακεδονίας. Ο συγγραφέας ισχυρίζεται ότι το χάος θα δημιουργηθεί με την έναρξη αντάρτικου, αλλά και την απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας και με δημοψήφισμα θα ενωθεί με τη Σερβία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο αυτό το σενάριο θα δώσει την ευκαιρία στη Ρωσία να εισέλθει στην περιοχή, αφού βλέπει την αποδυνάμωση της επιρροής της Δύσης, στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με τον Τίμοτι Λες θα ενθαρρύνει το φαινόμενο του ντόμινο. Οι Κροάτες από τη Βοσνία θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στην Κροατία που θα βοηθήσει σε αυτό με κάθε τρόπο. Οι Αλβανοί των Σκοπίων θα εξεγερθούν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν μεγάλο μέρος της χώρας.

Στη συνέχεια η Αλβανία θα διευρύνει την επικράτειά της στο Κοσσυφοπέδιο και το αλβανικό όνειρο θα πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με την υποτιθέμενη αυτή εξέλιξη, ο φιλοσερβικός πληθυσμός του Μαυροβουνίου θα ζητήσει ένωση με τη Σερβία.

Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ ο Αμερικανός γερουσιαστής Ντέινα Ρορομπάκερ, σε δηλώσεις του στην αλβανική τηλεόραση πρότεινε όπως «Οι Αλβανοί των Σκοπίων αποτελέσουν μέρος του Κοσσυφοπεδίου, ενώ το υπόλοιπο έδαφος ας το πάρει η Βουλγαρία, ή «οποιαδήποτε άλλη χώρα με τους οποίους ισχυρίζονται ότι σχετίζονται οι κάτοικοι των Σκοπίων» εννοώντας την Σερβία και την Ελλάδα.

Ο διαμοιρασμός του κράτους των Σκοπίων αποτελούσε το αντικείμενο της βαλκανικής διάσκεψης του 1993 με την συμμετοχή της τότε Γιουγκοσλαβίας, της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Αλβανίας που είχε διοργανώσει ο πρώην πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 1993. Οι ΗΠΑ σαμποτάρισαν την διάσκεψη η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αφού Βουλγαρία και Αλβανία αρνήθηκαν να συμμετάσχουν.

Πηγή

Tα «θανατηφόρα» μαγνητάκια στο ψυγείο

Πολλά έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί για το θέμα με τους μαγνητάκια στο ψυγείο. Κάποιοι μέσω ερευνών κατέληξαν πως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στο εσωτερικό των ψυγείων και θα μπορούσε συνεπώς να…
αυξηθεί σημαντικά ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου μεταξύ αυτών που έχουν μαγνητάκια στα ψυγεία τους. Σύμφωνα με το μήνυμα, αυστηρές κλινικές μελέτες με δύο ομάδες ποντικών έδειξαν ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν τρόφιμα από ένα ψυγείο που είχε μαγνήτες στην πόρτα είχε έως και 87% μεγαλύτερη πιθανότητα να προσβληθούν από καρκίνο από ό, τι τα ποντίκια που έτρωγαν φαγητό από το ψυγείο χωρίς μαγνήτες στην πόρτα.

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι αξιόπιστο αλλά δεν υπάρχει κανένα αρχείο της μελέτης όπως αυτή που λέγεται ότι έγινε στο Πανεπιστήμιο του Princeton. Ο αρθρογράφος του άρθρου ήρθε σε επαφή με το Πανεπιστήμιο του Princeton στην έρευνα για την υποτιθέμενη μελέτη και έλαβε την ακόλουθη απάντηση από έναν εκπρόσωπο του πανεπιστήμιου:

Δεν είμαστε ενήμεροι για καμία τέτοια έρευνα από κανέναν στο Princeton και, δυστυχώς, δεν ξέρουμε πού ή γιατί ξεκίνησε αυτό το αλυσιδωτό e-mail.

Σας ευχαριστούμε για την ενημέρωση των αναγνωστών σας, ότι αυτό το e-mail είναι μια φάρσα. Στην πραγματικότητα, παρά τις εκτεταμένες έρευνες, δεν μπορούσα να βρω κανένα αρχείο μελέτης που διεξάχθηκε σε κάποιο άλλο μεγάλο πανεπιστήμιο.Όπως καταλαβαίνεις κείμενα επί κειμένων που γράφτηκαν στηριζόμενα πάνω σε αυτή την έρευνα κατακριμνίζονται γιατί στην πραγματικότητα αυτή η έρευνα δεν έγινε ποτέ. Ο τυπικός μαγνήτης που βάζουμε στο ψυγεία είναι ένα αντικείμενο κατασκευασμένο από ένα μαγνητισμένο υλικό που δημιουργεί το δικό του μαγνητικό πεδίο αλλά δεν υπάρχει κανένα αξιόπιστο στοιχείο που να δείχνει ότι ο μαγνήτης στο ψυγείο θα μπορούσε να έχει ενδεχομένως κάποια επίπτωση στα τρόφιμα που αποθηκεύονται μέσα σε ένα ψυγείο.

Οι πιθανές επιπτώσεις στην υγεία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως αυτή που δημιουργείται από γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος και τα κινητά τηλέφωνα είναι υπαρκτές. Ωστόσο, οι μόνιμοι μαγνήτες έχουν χρησιμοποιηθεί για μία μεγάλη ποικιλία σκοπών επί πολλά χρόνια, και δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις που τους συνδέουν με τον καρκίνο ή άλλα προβλήματα υγείας του ανθρώπου.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα καινοτόμο μαγνητικό ψυγείο που θα χρησιμοποιεί πραγματικά ένα μαγνητικό πεδίο για την ψύξη τροφίμων. Οι επιστήμονες δεν βλέπουν προφανώς κανένα κίνδυνο για την υγεία στην έκθεση των τροφίμων σε ένα μαγνητικό πεδίο.Δεύτερον, αν και έχουν διατυπωθεί ανησυχίες ότι η άμεση έκθεση σε μαγνητικά πεδία θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία, δεν έχω δει καμία αξιόπιστη πρόταση ότι τέτοια ακτινοβολία παραμένει κατά κάποιο τρόπο στα τρόφιμα και στη συνέχεια μετακυλίεται στους ανθρώπους (ή ποντίκια) που το καταναλώνουν.

Και, τρίτον, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο (αρθρογράφος του κειμένου) αν οι ισχυρισμοί του μηνύματος ήταν αλήθεια, τα ευρήματα της υποτιθέμενης μελέτης θα είχαν μεγάλη δημοσιότητα σε διάφορα επιστημονικά και ιατρικά περιοδικά, και θα είχαν επίσης αναφερθεί ευρέως από έγκυρα μέσα ενημέρωσης. Η απουσία τέτοιων εκθέσεων, από μόνη της, αρκεί για να προσδιορίσει την προειδοποίηση ως πλαστή.Το μόνο που είναι άξιο να αναφερθεί είναι ότι ορισμένοι τύποι μαγνητών ψυγείου και διακοσμητικά κοσμήματα φτιαγμένα με μαγνήτες νεοδυμίου μπορεί να παρεμβαίνουν σε βηματοδότες και άλλες εμφυτευμένες συσκευές της καρδιάς με πιθανές απειλητικές για τη ζωή συνέπειες. Εάν ένα άτομο με μία από αυτές τις συσκευές καρδιάς είχε πολύ στενή επαφή με έναν από αυτούς τους μαγνήτες, η συσκευή θα μπορούσε να καταστεί ασταθής και να σταματήσει να λειτουργεί σωστά. Φυσικά, αυτό δεν σχετίζεται με τις ψεύτικες προειδοποιήσεις για την υγεία που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Μάλλον ο συνθέτης της φάρσας έχει μπερδέψει το “μαγνητικό πεδίο” και την “ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία”.

Ένα στεφάνι που προκάλεσε αίσθηση στην κηδεία του Μητσοτάκη και κανένα κανάλι δεν έδειξε… Δείτε ποιος το έστειλε

Δείτε το στεφάνι που προκάλεσε αίσθηση στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.
Ποιος είναι αυτός που το έστειλε:…
Πρόκειται για τη γερμανική υπηρεσία που φροντίζει τους τάφους Γερμανών στρατιωτών στην Ελλάδα ..

Βέβαια κανένα κανάλι δεν έδειξε το συγκεκριμένο στεφάνι…. θα το ξέχασαν μάλλον….

πηγη, το διαβάσαμε εδώ

Το διαιτητικό γλυκό του καλοκαιριού είναι έτοιμο σε 5 λεπτά – Μπορείτε να φάτε όσο θέλετε

Το λέμε απλώς γιαουρτογλυκό και είναι το ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού μας. Αν το έχετε στο ψυγείο σας δεν θα σου λείψει η ζάχαρη και θα μείνεις μακριά από θερμίδες.

Ένα γρήγορο αλλά αναλυτικό βίντεο για το πώς θα φτιάξετε πανεύκολα το πιο δροσερό και ελαφρύ γλυκό του καλοκαιριού.

Σε λιγότερο από 5 λεπτά, το έχετε στο ψυγείο σας.

Δείτε το ελληνικό βίντεο με την συνταγή από το greek vazaki:

Πηγή: tonwtiko.com

Το βίντεο που μάλλον θέλει να εξαφανίσει ο Μένιος Φουρθιώτης

Kάποτε, όταν ο Μένιος Φουρθιώτης δεν έμοιαζε με τον Μένιο που ξέρουμε σήμερα, είχε κάνει ένα πέρασμα από την ταινία «Που πήγαν όλοι οι άντρες».  Ο ρόλος του ήταν να σώσει την Ιωάννα Πηλιχού η οποία είχε αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Γιατί κορίτσι μου; Μανούλα δεν έχεις; Δεν την σκέφτεσαι; Σε παρακαλώ μην με συγχύζεις», ήταν η ατάκα του Μένιου, αλλά ήταν αρκετή για να αποσυντονίσει την Ιωάννα και να μην πέσει.

Ναι, το αγόρι της φωτογραφίας με τα μάγουλα είναι Μένιος Φουρθώτης και πιο κάτω το συλλεκτικό βίντεο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Σοκ με 56χρονο πατέρα που κακοποιούσε την κόρη του, Χανιά: Απειλεί από τη φυλακή ότι…

Ποιες οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον 56χρονο πατέρα που κακοποιούσε την κόρη του στα Χανιά;

Αν ο αποτρόπαιος ξυλοδαρμός του πατέρα προς την κόρη του, είχε σοκάρει το πανελλήνιο πριν από περίπου δύο εβδομάδες, τα όσα θα ακουστούν στο δικαστήριο με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης θα ανατριχιάσουν τον οποιοδήποτε.

ΒΙΝΤΕΟ: ΤΟ Κ@ΡΙΟΛΑΚΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΔΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΕ ΤΑ ΒΥΖΙ@ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΒΓΑΛΕ Η ΠΑΝΙΑ ΚΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΠΟΡΝΗΣ…

Αυτό διαβεβαιώνει η συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας, που όπως λέει για χρόνια βίωναν την κακοποίηση από τον 56χρονο πατέρα. Η δικηγόρος μάλιστα κάνει λόγο για ένα σύγχρονο Κωσταλέξι στα Χανιά.

Ο 56χρονος εξακολουθεί να απειλεί την οικογένεια. Η δικηγόρος επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, καθώς η 33χρονη μητέρα καταγγέλλει ότι ακόμα βιώνει την τρομοκρατία από αυτόν τον άνθρωπο.

Η υπόθεση όμως έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και η μητέρα με τα τέσσερα παιδιά της πρέπει να πάρει το δρόμο της επιβίωσης της.

Σίγουρα η υλική βοήθεια με τρόφιμα και ρούχα είναι μια ενίσχυση, αλλά αυτό που έχει ανάγκη η οικογένεια είναι χρήματα.

«Δεν επαιτεί η μητέρα, ζητά δουλειά για να ζήσει αξιοπρεπώς πληρώνοντας για τους λογαριασμούς και τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών», αναφέρει.

Στη διαδικτυακή ομάδα «Βοήθα με να μπορώ», δημοσιεύεται η έκκληση της μητέρας για να σταθεί ξανά στα πόδια της και τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την ομάδα, είναι 6906794940 & 6938830630.

Η δικηγόρος θα κινηθεί νομικά ώστε να μη μπορεί να τηλεφωνεί καθημερινά από τη φυλακή συνεχίζοντας τις απειλές και τον ψυχολογικό πόλεμο ακόμα και πίσω από τα κάγκελα.

Πηγή

Συγκλονίζει η τελευταία επιθυμία του Μητσοτάκη: «Θα ήθελα να με…»

Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Είχε ανέκαθεν την άποψη ότι ο πολιτικός δεν είναι απαραίτητο να είναι αρεστός όσο είναι εν ζωή. Το μέλημά του οφείλει να είναι η μετά θάνατον δικαίωση. Και υπερασπίστηκε αυτήν του τη θέση όσο κανένας άλλος στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, με πλήρη συνείδηση του δύσκολου δρόμου που είχε επιλέξει.

«Θα με ικανοποιούσε να με θυμούνται ως έναν άνθρωπο που είχε την ειλικρίνεια και το θάρρος να αγωνιστεί γι’ αυτά που επίστεψε, που είχε την τύχη να μην αλλάξει ποτέ του, που είπε την αλήθεια στον λαό και δεν κορόιδεψε κανένα. Αυτό θα ήταν ο μεγαλύτερος έπαινος που θα μπορούσε να μου αποδοθεί», είχε δηλώσει ο ίδιος σε μία από τις πολλές του συνεντεύξεις.

Για τους ανθρώπους που τον γνώριζαν καλά, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας σκληροτράχηλος και ανθεκτικός πολιτικός και ταυτοχρόνως ένας στοργικός και αφοσιωμένος οικογενειάρχης. Άλλωστε, όπως έλεγε συχνά και ο ίδιος, από μωρό έμαθε σε ένα σπίτι που μπαινόβγαινε καθημερινά κόσμος και κοσμάκης. Είχε μία φυσική άνεση με τους ανθρώπους. Με όλους τους ανθρώπους. Και μία απίστευτη αυτοκυριαρχία και αυτοπειθαρχία. Δεν ξέφευγε ποτέ από τον στόχο, ακόμα και τον πιο μικρό, αλλά δεν είχε κανένα άγχος γι’ αυτό.

Όπως αναφέρει το paraskhnio.gr ήταν ίσως ο μοναδικός πολιτικός, για την ακρίβεια ο μοναδικός άνθρωπος, που έχω γνωρίσει στη ζωή μου που δεν αγχωνόταν ποτέ.

Ακόμη και τη βραδιά των εκλογών που θα έκριναν αν θα κέρδιζε την πρωθυπουργία, μπορούσε να πάει να κοιμηθεί και να πληροφορηθεί τα αποτελέσματα την επομένη! Ακόμη και στη φυλακή, περιμένοντας το εκτελεστικό απόσπασμα, κοιμόταν από το βράδυ μέχρι το πρωί «για να μη χάσει τα μυαλά του», όπως έλεγε.

Στα χρόνια της πρωθυπουργίας του, αλλά και σε αυτά που προηγήθηκαν για την κατάκτησή της, οι δημοσιογράφοι που τον συνοδεύαμε στις διάφορες αποστολές υπήρξαμε μάρτυρες των φυσικών και πνευματικών του αντοχών.

Υπήρχαν φορές που όλοι εμείς, δεκαετίες νεότεροί του, ξεπερνούσαμε τα όρια των αντοχών μας για να καταφέρουμε να ακολουθήσουμε τους δικούς του ρυθμούς. Δεν είναι και εύκολο πράγμα να ξεκινάς το πρωί από το σπίτι σου, να επισκέπτεσαι τρεις πρωτεύουσες ευρωπαϊκών χωρών και το βράδυ να ξαναβρίσκεσαι εκεί από όπου ξεκίνησες τη μέρα σου. Κι όμως.

Επί των ημερών του στο τιμόνι της χώρας, το κάναμε και αυτό. Ξεκινήσαμε από την Αθήνα για Βελιγράδι, από εκεί στο Βερολίνο, μετά στη Ρώμη και πίσω στην Αθήνα! Για να μην πούμε για τη φορά που ενημερώθηκε εν πτήσει για Καστοριά ότι δεν μπορεί να προσγειωθεί το αεροπλάνο λόγω καιρού και αποφάσισε χωρίς δεύτερη σκέψη να αλλάξουμε πορεία, να προσγειωθούμε Λάρισα και από εκεί να ανέβουμε οδικώς Καστοριά, διότι η περιοδεία είναι περιοδεία και σε καμία περίπτωση δεν αναβάλλεται!Κι εκείνος ήταν «ατσαλάκωτος»!

Ατσαλάκωτος και πάντα ψύχραιμος. Όταν μπήκε ένα σμήνος πουλιών στην τουρμπίνα του αεροσκάφους κατά τη διαδικασία της απογείωσης από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας κι έπιασε φωτιά, όταν έσπασε η μία μηχανή του αεροπλάνου πάνω από το Παρίσι, όταν έσβησαν τα φώτα στον αεροδρόμιο της Ζυρίχης. Ήξερε και τη φήμη του…γουρλή που τον συνόδευε και φρόντιζε πάντα να μας ενημερώνει ο ίδιος για κάθε πρόβλημα. Μάλλον έσπαγε πλάκα με την αγωνία που έβλεπε ζωγραφισμένη στα μάτια μας…

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1918 στη συνοικία Χαλέπα των Χανίων, σε μία οικογένεια με μακρά πολιτική παράδοση. Ο παππούς του (1845-1898), από τον οποίο πήρε το όνομά του, ήταν ο ιδρυτής του Κόμματος των Ξυπόλητων, το οποίο παρέλαβε εν συνεχεία ο Σοφοκλής Βενιζέλος, μετονομάζοντάς το σε Κόμμα των Φιλελευθέρων.

Τον πατέρα του τον έχασε δύο χρόνια πριν εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Χανίων, το 1946. Ο ίδιος έμοιαζε στη μητέρα του, και σωματικά αλλά και στον χαρακτήρα. Κι εκείνη, όπως συχνά θυμόταν, πίστευε ότι «πρέπει να κάνεις πάντα το σωστό και να μη σε νοιάζει».

Οι γυναίκες της οικογένειάς του είχαν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά του και σημαντική επιρροή στη ζωή του. Ως γνήσιος Κρητικός, άλλωστε, τιμούσε από παράδοση τις γυναίκες. Στη σύντροφο της ζωής του, τη Μαρίκα, είχε ιδιαίτερη αδυναμία και δεν το έκρυβε. Το αντίθετο. Με κάθε ευκαιρία παραδεχόταν πόσο την αγαπάει. «Πρέπει να προσέχω γιατί θα με μαλώσει η Μαρίκα», έλεγε αστειευόμενος.«Ο Καραμανλής δεν τη συμπαθούσε τη Μαρίκα, γιατί τα έλεγε έξω από τα δόντια. Κι αυτός ήταν δύσκολος άνθρωπος», έλεγε για τον ιδρυτή της ΝΔ.

Και όταν εκείνη «έφυγε», πριν από πέντε χρόνια τον ίδιο μήνα, ο Κων. Μητσοτάκης συγκλονίστηκε. Δεν το περίμενε αυτό. Περίμενε να έρθει δεύτερη. Παρηγοριά του τα τέσσερα παιδιά του, τα δεκατρία εγγόνια, τα δεκατρία δισέγγονα και οι φίλοι.

Είχε «καρδιακούς» φίλους ο Κων. Μητσοτάκης. Τον στήριζαν και τους στήριζε μέχρι εκεί που δεν πάει. Ήταν ικανός να πάει στο τελευταίο χωριό για να στηρίξει με την παρουσία του έναν φίλο που κατέβαινε υποψήφιος, ακόμα και για το μικρό, τοπικό αξίωμα. Και στις χαρές και στα δύσκολα.

«Φοβάστε τον θάνατο;» τον ρώτησαν σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις.«Εμένα η μεγάλη επιθυμία τώρα, και γι’ αυτό παρακαλώ τον Θεό, είναι να πεθάνω όρθιος. Δεν φοβήθηκα ποτέ τον θάνατο και ούτε τον φοβάμαι. Είμαι απόλυτα προετοιμασμένος. Με περιμένει και μένα αυτό το μικρό ταπεινό νεκροταφείο που έχει δεχθεί ήδη τη Μαρίκα, με θαυμάσια θέα. Όλα τα πράγματα έχουν το τέλος τους, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό…».

O Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γύρισε για πάντα στην αγαπημένη του Κρήτη και στη λατρεμένη του γυναίκα. Εκεί, στους βράχους του Αργουλιδέ, σε μια γαλήνια περιοχή, γεμάτη ελιές, ένα χιλιόμετρο ευθεία από τους τάφους των Βενιζέλων.

Διαβάστε ποιες οι δύσκολες ώρες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Πηγή

Πειραιάς: Ετοίμαζαν ομαδικό όργιο με 350 ζευγάρια – Τι αποκάλυψε η έφοδος της αστυνομίας

Στο στόχαστρο της ασφάλειας έχουν μπει τα κλαμπ ανταλλαγής συντρόφων.

Το προηγούμενο Σάββατο αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε γνωστό κλαμπ του Πειραιά, πραγματοποίησαν ελέγχους, κατέσχεσαν αντικείμενα (από μανδύες και προφυλακτικά μέχρι μάσκες και υπολογιστές) που βρήκαν στο κλαμπ, με τους υπευθύνους του μαγαζιού να κατηγορούνται για… διευκόλυνση ακολασίας.

Το μεγάλο θέμα που προέκυψε είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν κάμερες εκτός και εντός του κλαμπ, αναστατώνοντας τους θαμώνες του μαγαζιού, καθώς η αστυνομία δεν διευκρίνισε, αν τα συστήματα χρησιμοποιούνταν για να καταγράφουν τους πελάτες, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Οι υπεύθυνοι του κλαμπ που έγινε το ντου της αστυνομίας μίλησαν στο Πρώτο Θέμα. «Στο μαγαζί μας δεν υπάρχουν κρεβατοκάμαρες, μόνο καναπέδες με κάποιες κουρτίνες για να δίνονται κάποια φιλάκια ή για να μπορείς να πιάσεις τον πισινό της άλλης. Δεν γίνεται ομαδικό σεξ εδώ», είπε ένας εκ των υπευθύνων στην εφημερίδα, εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του για τους νόμους της Ελλάδας και τις εφόδους της ΕΛ.ΑΣ.

Οι ίδιοι τόνισαν ότι μέσα στο κατάστημα υπάρχει μόνο… μια κάμερα στο ταμείο!

Βέβαια, στο site του καταστήματος αναφέρεται ότι διαθέτει 8 δωμάτια, στα οποία προφανώς πηγαίνουν οι πελάτες για να έρθουν πιο κοντά. Σύμφωνα με την εφημερίδα,στο πελατολόγιο του κλαμπ περιλαμβάνονται γνωστοί Αθηναίοι, οι οποίοι θέλουν πίσω από την ανωνυμία της μάσκας να περάσουν απελευθερωμένες στιγμές.

Οι υπεύθυνοι επιβεβαιώνουν την πληροφορία περί επωνύμων πελατών, τονίζοντας πως στο μαγαζί τους καταφθάνουν πολλοί swingers από την Τουρκία.

«Στις 27 Ιουνίου έρχονται 350 ζευγάρια από την Αμερική με κρουαζιερόπλοια και θα μείνουν 3 μέρες, με αποτέλεσμα να αφήσουν χρήματα και στον Πειραιά και να τονώσουν την αγορά. Πέρυσι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έρχονταν πάνω από 100 ζευγάρια την εβδομάδα από την Κωνσταντινούπολη και πάρκαραν τις Ferrari απέξω, σε μια περιοχή που είναι ερημιά και κυκλοφορούν μόνο σκυλιά», είπε ένας από τους υπεύθυνους του επίμαχου κλαμπ!

Πρόκειται για μια γλαφυρή περιγραφή που θυμίζει σκηνές από την ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο» με τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα που έκαναν απόβαση στα μαγαζιά της Τρούμπας

Χαμός σε βάφτιση, Πάτρα: Σκοτώθηκαν τα συμπεθέρια. Είπε ο νονός το όνομα και…

Τι συνέβη σε βάφτιση στην Πάτρα;

Μόνο «κουμπούρια» δεν βγήκαν λίγο πριν την πραγματοποίηση της βάπτισης ενός αγοριού ηλικίας 12 μηνών η οποία είχε προγραμματιστεί να γίνει σε εκκλησία εκτός Πατρών , στην οποία προσέρχονται κατά χιλιάδες οι πιστοί όταν πανηγυρίζει.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν την έναρξη του μυστηρίου, όταν οι γονείς από το σόι του πατέρα ρώτησαν τον κουμπάρο τι όνομα θα βγει το παιδί.

Αυτός έκανε στο σφάλμα να τους αποκαλύψει πως η εντολή που είχε από τη μητέρα ήταν το παιδί να αποκτήσει το όνομα Νίκος γιατί το είχε ταγμένο στον Άγιο Νικόλαο.

Στο άκουσμα του μαντάτου ο πεθερός και η πεθερά βγήκαν από τα ρούχα τους και άρχισαν να επιτίθονται φραστικά τόσο στη νύφη τους όσο και στον κουμπάρο, απειλώντας πως εάν το παιδί δεν πάρει το όνομα του πατέρα του γιού τους, μυστήριο δεν πρόκειται να γίνει.

Παρά τις προσπάθειες που έκανε ο γιός τους να τους ηρεμήσει, οι γονείς του δεν δεχόντουσαν κουβέντα, με τον παππού του παιδιού να απειλεί τον κουμπάρο ακόμα και με χειρότερα πράγματα από έναν «απλό» ξυλοδαρμό, σε περίπτωση που όταν ο παπάς τον ρωτούσε το όνομα ,δεν ακούσει το δικό του.

Η κατάσταση εκτονώθηκε προσωρινά όταν ο ιερέας κάλεσε τους γονείς και τον νουνό να προσέλθουν για να ξεκινήσει το μυστήριο. Όταν ήρθε η κρίσιμη ώρα ,ο νουνός του παιδιού αναφώνησε δυο ονόματα.

Αυτό το οποίο είχε τάξει η μητέρα και το οποίο ήταν Νικόλαος και του παππού από το σόι του πατέρα που ήταν Άγγελος.

Το μυστήριο ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, καθώς ο παππούς και πατέρας του πατέρα του παιδιού που μόλις είχε βαφτιστεί, δεν μπορούσε να δεχθεί με τίποτα πως ήταν η δεύτερη επιλογή ανάμεσα σε δύο ονόματα .

Τα πράγματα βγήκαν εκ νέου εκτός ελέγχου όταν οι λίγοι προσκεκλημένοι πήγαν σε εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία που έγινε η βάφτιση για να γευματίσουν με τον παππού να επιτίθεται εκ νέου στη νύφη και τον κουμπάρο, τον οποίο δεν έπαψε στιγμή να απειλεί, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να αναγκαστεί να σηκωθεί και να φύγει από το τραπέζι, φωνάζοντας ότι έμπλεξε με τρελούς και ότι την ημέρα που έγινε νονός κάποιοι τον κόλασαν.

Πηγή

Δίαιτα: Χάσε 6 κιλά σε 7 ημέρες τρώγοντας γιαούρτι με..

Δίαιτα με μήλο και γιαούρτι:
Χέστε  6 κιλά σε 7 ημέρες

Το μήλο είναι ένα πολύτιμο φρούτο με βιταμίνες, ανόργανες ουσίες, φολικό οξύ και πηκτίνες απαραίτητες για τον οργανισμό. Βοηθάει στα άτομα που πάσχουν από αθηροσκλήρωση και στα υπερτασικά άτομα. Επίσης, βελτιώνει την καλή λειτουργία του εντέρου και συμφωνα με μελέτες καταστέλλει τα κακοήθη κύτταρα που δημιουργούνται στο συκώτι και στα έντερα

Τα άτομα που υποφέρουν από δυσκοιλιότητα μπορούν να τρώνε 2-3 μήλα κάθε πρωί με άδειο στομάχι για ένα έως δυο μήνες.

 Επίσης, όσοι έχουν σταματήσει το κάπνισμα μια τριήμερη δίαιτα με μήλο σε συνδυασμό με πράσινο τσάι θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Το γιαούρτι είναι μια άριστη πηγή ασβεστίου και βοηθάει στην μείωση του σωματικού λίπους. Γιαούρτι και μήλο είναι ο ιδανικός συνδυασμός στην απώλεια βάρουςΗ Δίαιτα του μήλου βοηθάει στην ομαλοποίηση ή διόρθωση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους.Η δίαιτα διαρκεί 7 ημέρες και θα σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 6 κιλά.Διάρκεια: 7 ημέρες Απώλεια: μέχρι και 6 κιλά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε: 1 κιλό μήλα 500 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή 500 ml κεφίρ ή 500ml γάλα χαμηλών λιπαρών Σνακ 3-4 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 3-4 κράκερ ολικής αλέσεως

2η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε: 1,5 κιλό μήλα 500 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή 500 ml κεφίρ ή 500ml γάλα χαμηλών λιπαρών Σνακ 3-4 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 3-4 κράκερ ολικής αλέσεως

3η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε: 2 κιλά μήλα 500 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή 500 ml κεφίρ ή 500ml γάλα χαμηλών λιπαρών Σνακ 3-4 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 3-4 κράκερ ολικής αλέσεως

4η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε: 2 κιλά μήλα 500 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή 500 ml κεφίρ ή 500ml γάλα χαμηλών λιπαρών Σνακ 3-4 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 3-4 κράκερ ολικής αλέσεως

5η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε: 1,5 κιλό μήλα 500 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή 500 ml κεφίρ ή 500ml γάλα χαμηλών λιπαρών Σνακ 3-4 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 3-4 κράκερ ολικής αλέσεως

6η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε: 1,5 κιλό μήλα 500 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή 500 ml κεφίρ ή 500ml γάλα χαμηλών λιπαρών Σνακ 3-4 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 3-4 κράκερ ολικής αλέσεως

7η Ημέρα

Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:

1 κιλό μήλα 500 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών ή 500 ml κεφίρ ή 500ml γάλα χαμηλών λιπαρών Σνακ 3-4 φρυγανιές ολικής αλέσεως ή 3-4 κράκερ ολικής αλέσεως

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ 

Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. –

Καταναλώνουμε τα μήλα όπως θέλουμε (ωμά ή ψητά) και σε ότι χρώμα θέλουμε. –

Χωρίζουμε την ημερήσια ποσότητα σε μικρά γεύματα και καταναλώνουμε ανά 3 ώρες: π.χ. 8:00, 11:00, 14:00, 17:00 και 20:00 –

Για καλύτερα αποτελέσματα

συνδυάζουμε τη δίαιτα με γυμναστική (περπάτημα, αεροβική κλπ) τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά

Επιτρέπεται 
Καφές –

Ροφήματα βοτάνων – Φυσικό Γλυκαντικό

Δεν επιτρέπεται 
Αναψυκτικά – Αλκοόλ – Ζάχαρη – Αλάτι

Μετά το τέλος της δίαιτας

Ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα

Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το

γιατρό μας εάν έχουμε προβλήματα υγείας

Πηγή: /idiva.gr

Θρίλερ στη Γλυφάδα: Αναγνωρίστηκε η γυναίκα που βρέθηκε νεκρή, ποια είναι

Ποια η νεκρή γυναίκα που εντοπίστηκε στη Γλυφάδα;

Αναγνωρίστηκε από συγγενείς της, η γυναίκα που βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής νεκρή μέσα στη θάλασσα στην 4η μαρίνα Γλυφάδας.

Δύσκολες ώρες για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Πρόκειται για Ελληνίδα, 55 ετών.

Η γυναίκα ανασύρθηκε από τη θάλασσα από λιμενικούς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο «Ασκληπιείο» Νοσοκομείο Βούλας, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού.

Διαβάστε ποιες κινήσεις πρόδωσαν τον συζυγοκτόνο στο Σοφικό.

Πηγή

Δύσκολες ώρες για τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Ποιες οι δύσκολες ώρες του Άκη Τσοχατζόπουλου;

Στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο διακομίστηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο πρώην Υπουργός, Άκης Τσοχατζόπουλος.

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σφοδρό τροχαίο στην Παλιά παραλιακή – 4 σοβαρά τραυματίες

Λίγες μόνο ημέρες μετά την αποφυλάκιση του, ο Άκης Τσοχατζοπουλος ένιωσε χθες το βράδυ έντονη αδιαθεσία και λόγω της επιβαρυμένης υγείας του διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Οι γιατροί διέγνωσαν καρδιακό επεισόδιο και ο πρώην Υπουργός οδηγήθηκε στην εντατική.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε υποβληθεί σε καρδιολογική επέμβαση στο ίδιο νοσοκομείο.

Φρίκη στο Σοφικό: Ποιο το μοιραίο λάθος που πρόδωσε τον συζυγοκτόνο

Πηγή

Φρίκη στο Σοφικό: Ποιο το μοιραίο λάθος που πρόδωσε τον συζυγοκτόνο

Πώς προδόθηκε ο συζυγοκτόνος στο Σοφικό Κορινθίας;

Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Σοφικό Κορινθίας όπου ένας 71χρονος σκότωσε τη γυναίκα του με τσεκούρι και την έθαψε στο νεκροταφείο του χωριού.

Κανείς στη μικρή κοινωνία του Σοφικού δεν μπορεί να πιστέψει το άγριο έγκλημα που διαπράχθηκε στο χωριό.

Οι κάτοικοι του Σοφικού περιγράφουν πώς κατάλαβαν ότι κάτι κακό έχει συμβεί, όταν η ασφάλεια πήγε στο νεκροταφείο του χωριού και απαγόρευσε την είσοδο στο χώρο…

Το ζευγάρι έμενε στη Νέα Ιωνία, αλλά επισκεπτόταν συχνά το εξοχικό του.

‘Τον ήξερα, ερχόταν στο μαγαζί μου με τον γιο του, φαινόταν ήσυχος” λέει ένας κάτοικος του χωριού.

“Τη γυναίκα του δεν την ήξερα, είδαμε την αστυνομία και μετά μάθαμε ότι τη σκότωσε και την έβαλε στον τάφο, τυλιγμένη με ένα νάιλον”, προσθέτει.

“Πήγαμε στο νεκροταφείο και είδαμε αίματα”.

Σύμφωνα με τους ντόπιους ο 71χρονος είχε αγοράσει τον οικογενειακό τάφο στο χωριό, παρόλο που διέμενε μόνιμα στην Αθήνα, ενώ το ζευγάρι είχε δύο παιδιά.

Το μοιραίο λάθος του συζυγοκτόνου

Ο 71χρονος προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της αστυνομίας, μετά το φονικό. Έτσι αφού σκότωσε την 70χρονη χτυπώντας τη στο κεφάλι με τσεκούρι, την έθαψε στον οικογενειακό τους τάφο, δήλωσε την εξαφάνισή της στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι η γυναίκα έφυγε από το σπίτι τους οικειοθελώς.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες η συμπεριφορά του κίνησε τις υποψίες των αστυνομικών. Μάλιστα καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κατάθεση ενός μάρτυρα, στον οποίο ο δράστης είχε αναφέρει διαφορετική ημερομηνία εξαφάνισης της γυναίκας του, από αυτήν που δήλωσε στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί κατάλαβαν αμέσως πως ο 71χρονος άντρας κάτι έκρυβε.

Όταν η έρευνα έφτασε στην εξοχική κατοικία της οικογένειας στο Σοφικό Κορινθίας, η αστυνομία εντόπισε ένα τσεκούρι και αίματα σε μία πλαστική καρέκλα, καθώς και άλλα ματωμένα αντικείμενα.

Ο 71χρονος μπροστά στα στοιχεία, έσπασε και ομολόγησε ότι σκότωσε τη γυναίκα στην αυλή του εξοχικού τους. Στη συνέχεια υπέδειξε τον οικογενειακό τάφο όπου είχε κρύψει το πτώμα της γυναίκας του.

Η κηδεία της γυναίκας έγινε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Πηγή

Κακοκαιρία: Ολοκληρωτική ζημιά στις καλλιέργειες από το χαλάζι στα Φάρσαλα (vid)

Η σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε κυρίως τα χωριά Κατωχώρι, Ανωχώρι και Σταυρό της επαρχίας Φαρσάλων

Για ολοκληρωτική ζημιά στις καλλιέργειες από τη χθεσινή έντονη χαλαζόπτωση στην περιοχή των Φαρσάλων, η οποία φτάνει το 100% της παραγωγής, κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ).

Σύμφωνα με την ΕΟΑΣΝΛ η νέα σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε κυρίως τα χωριά Κατωχώρι, Ανωχώρι και Σταυρό της επαρχίας Φαρσάλων και έκανε ζημιά στην παραγωγή βαμβακιού, βιομηχανικής τομάτας, σιταριού, καλαμποκιού, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μεταξύ άλλων, η Ενωτική ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας στην ανακοίνωση της σημειώνει πως υπάρχουν «τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων», γιατί δεν έχουν πάρει, όπως αναφέρει, «κανένα μέτρο αντιχαλαζικής προστασίας».

Η ΕΟΑΣΝΛ και ο αγροτικός σύλλογος Κατωχωρίου ζητούν να υπάρξει άμεση και δίκαιη εκτίμηση της ζημιάς και να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες που δεν έχουν άλλες πηγές εισοδήματος για να καλύψουν τις οικογενειακές ανάγκες τους.

Επίσης στην ανακοίνωση τους τονίζουν πως πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός και να γίνει ο ΕΛΓΑ κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της παραγωγής.

Δείτε το βίντεο!

 

error: Content is protected !!