Πώς αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου το μπέικον;

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το δημοφιλές μπέικον.

Σύμφωνα με έρευνες που πραγαματοποιήθηκαν, τρεις φέτες μπέικον είναι αρκετές για να αυξήσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακή νόσο.

Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στην Στοκχόλμη, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους καταναλωτές καθώς, σύμφωνα με τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν -από κορυφαίους μελετητές-, τρεις φέτες μπέικον την ημέρα είναι αρκετές για να αυξήσουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και μάλιστα από καρδιά.

Να σημειωθεί πως στην έρευνα οι μελετητές ασχολήθηκαν και με την επικινδυνότητα που εγκυμονεί η κατανάλωση επεξεργασμένου κρέατος σε καθημερινή βάση.

ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την μελέτη οι υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες μαγειρεύεται το κρέας παράγουν ετεροκυκλικές αμίνες, χημικές ουσίες που θεωρούνται υπαίτιες για την εμφάνιση διάφορων ειδών καρκίνου.

Πηγή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!