Πόλεμος μαίνεται μεταξύ των δυο γνωστών δημοσιογράφων, με τα δημοσιεύματα να διαδέχονται το ένα το άλλο…
Έτσι διαβάζουμε αρχικά στο Zougla:
Η ώρα του ταμείου έφτασε για τον Θέμο Αναστασιάδη. Παρά την πιεστική προσπάθεια του εκδότη να γλυτώσει τα 4,9 εκατομμύρια ευρώ που του είχαν καταλογιστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου με απόφασή της, καταρρίπτει όλους τους ισχυρισμούς του και τον υποχρεώνει στην καταβολή ολόκληρου του ποσού αυτού θεωρώντας ότι αποτελεί παράνομο και αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος.
Χρειάστηκαν 9 ολόκληρα χρόνια με τον Θέμο Αναστασιάδη να εξαντλήσει όλα τα δικονομικά μέσα, προκειμένου να κλείσει οριστικά η υπόθεση και να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία υψώνει το ανάστημά της διαλύοντας κάθε σκιά που είχε δημιουργήσει η μακρόχρονη καθυστέρηση.
Το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο όχι μόνο αντιστάθηκε στις φωνές που προσπαθήσουν εκβιαστικά να «μπλοκάρουν» τον καταλογισμό των χρημάτων και την επιστροφή τους στα δημόσια ταμεία, αλλά έστειλε ένα σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους επιχειρήσουν στο μέλλον ακριβώς το ίδιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη διάσκεψη της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, οι δικαστές τάχθηκαν υπέρ του καταλογισμού του ποσού των 4.973.500 ευρώ, κρίνοντας πως δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα χρήματα από τον εκδότη.
Είχε προηγηθεί η αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει ο Θέμος Αναστασιάδης σε μια προσπάθεια αφενός να κερδίσει χρόνο και αφετέρου να αναζητήσει «συμμάχους» στην απόσειση του ποσού αυτού.
Αν και κατάφερε, πάντως, ο εκδότης να… εξασφαλίσει «αθωωτική» εισήγηση, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με μία εμπεριστατωμένη απόφασή της, η οποία ωστόσο δεν έχει ακόμη δημοσιευτεί, απέρριψε την αίτηση αναίρεσης.
Με την αίτησή του ο Αναστασιάδης ζητούσε να αναιρεθεί η απόφαση που είχε εκδοθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με την οποία παρουσίασε αδικαιολόγητο περιουσιακό όφελος ύψους 4.973.500 ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός όμως από τις καταθέσεις, ο εκδότης κατευθυνόμενος προς τη Γαλλία κατελήφθη στις 29 Οκτωβρίου 2007 στο Τελωνείο γαλλο-ελβετικών συνόρων, από αρμόδιους υπαλλήλους των τελωνειακών Αρχών της Vallard, να κατέχει τρεις επιταγές συνολικής αξίας περίπου 1.100.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 3.800 ευρώ σε μετρητά. Πιο συγκεκριμένα, κατείχε τρεις επιταγές ποσού 760.000 ευρώ, 158.000 δολαρίων και 185.000 λιρών Αγγλίας καθώς και 3.800 ευρώ μετρητά. Αυτό που κίνησε την περιέργεια των Αρχών ήταν ότι για τα χρήματα αυτά δεν είχε προβεί σε καμία δήλωση.
Ουδείς μπορεί να ξεχάσει το διπλό σκάνδαλο: Το οδοιπορικό με τις μαύρες σακούλες αδήλωτων χρημάτων σε υποκατάστημα της τραπέζης BNP στο Κολωνάκι και τις δημοσιεύσεις των ροζ πτυχών της ερωτικής ζωής του ατυχούς κ. Ζαχόπουλου…
Ο Θέμος Αναστασιάδης εντοπίστηκε στα γαλλο-ελβετικά σύνορα πριν από την απόπειρα αυτοκτονίας του πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε γίνει η αποκάλυψη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για τις καταθέσεις του εκδότη με τις «μαύρες σακούλες» στην BNP. Μία υπόθεση για την οποία επικρατούσε αρχικά σιγή ιχθύος με χαρακτηριστική την επίσκεψη του πρώην βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκουδήμου («διαμεσολαβητή» του πρώην επικεφαλής της ΥΠΕΕ, Σπύρου Κλαδά), στο σπίτι του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για να αποσιωπηθεί το σκάνδαλο, όπως επιθυμούσε η τότε κυβέρνηση, αλλά η προσπάθεια έπεσε στο κενό.
Με την εμπλοκή του ονόματος του Θέμου Αναστασιάδη στην πολύκροτη υπόθεση των «μαύρων εκατομμυρίων» (καταθέσεις μετρητών στην B.N.P. Paribas, Ιούλιος του 2007) και τις παρεμβάσεις για αποσιώπηση, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος αποχώρησε από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Τις μετοχές του αγόρασε αργότερα ο Γ. Μπόμπολας.
Για να ακολουθήσει άρθρο στο Protothema.gr:
Διαβάστε το αποκαλυπτικό πόρισμα των ελεγκτών της ΤτΕ για την παράνομη χρηματοδότηση της εφημερίδας VETO
«Δώρο» 11 εκατ. ευρώ στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο έκανε ο φυγόδικος Πέτρος Κυριακίδης. Το σκάνδαλο της σκοτεινής χρηματοδότησης του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και της εφημερίδας του VETO με συνολικό ποσό 11 εκατομμύριων καταγράφεται αναλυτικά στο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για την Proton Bank. Η τράπεζα είναι σήμερα υπό εκκαθάριση στο Δημόσιο και η δίκη για το σκάνδαλο εκκρεμεί. Όπως σημειώνουν νομικοί κύκλοι προκύπτει καραμπινάτη απιστία για την τράπεζα και ηθική αυτουργία με δόλο για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.
Συγκεκριμένα όπως γράφουν στο πόρισμα οι ελεγκτές της Τραπέζης της Ελλάδος, δόθηκαν 9 εκατ. ευρώ ως… «ταμειακή διευκόλυνση» σε μια εφημερίδα που παράπαιε και λίγους μήνες μετά έκλεισε ενώ άλλα δυο εκατομμύρια κατέληξαν στην τσέπη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου καθώς ο καταζητούμενος σήμερα επιχειρηματίας Πέτρος Κυριακίδης αγόρασε το 44% της VETO λίγους μήνες πριν η εφημερίδα κατεβάσει ρολά.
Στο πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος οι ελεγκτές διαπιστώνουν ότι στο κυκλοφορούν ενεργητικό της ΝΕΠ και συγκεκριμένα στον λογαριασμό «χρεώστες διάφοροι «ποσό 9 εκατ. ευρώ περίπου αποτελεί απαίτηση από τη VETO MΕΣΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΕ καθότι επρόκειτο για ταμειακή διευκόλυνση». Δηλαδή ο καταζητούμενος σήμερα Κυριακίδης… διευκόλυνε τον ιδιοκτήτη της VETO Μάκη Τριανταφυλλόπουλο με 9 εκατ. ευρώ!
Η «διευκόλυνση» έγινε λίγο πριν το λουκέτο της κυριακάτικης VETO που εξέδιδε ο Τριανταφυλλόπουλος, Οι ελεγκτές, προφανώς εντυπωσιασμένοι από τη «διευκόλυνση» των 9 εκατ. τονίζουν με bold γράμματα στο πόρισμα για τη VETO, ότι «η εν λόγω εταιρία είναι υπό εκκαθάριση, και όπως ειπώθηκε στο κλιμάκιο ελέγχου κατά τη συνάντηση θεωρείται εξολοκλήρου επισφάλεια-ζημία». Δηλαδή ο Τριανταφυλλόπουλος λίγο πριν κλείσει η VETO πήρε 9 εκατ. από τον καταζητούμενο επιχειρηματία και τα λεφτά χάθηκαν.
Οι ελεγκτές ειδικά για την περίπτωση της VETO σημειώνουν ότι «τον Μάρτιο 2010 ποσοστό 44% των μετοχών της νεοϊδρυθείσας τότε εταιρίας VETO ονομαστικής αξίας 132.000 ευρώ περίπου μεταβιβάστηκε από τον Ευθ. Τριανταφυλλόπουλο στη ΝΕΠ με τίμημα 2.000.000 ευρώ. Επισημαίνεται το μεγάλο ύψος της υπεραξίας, στην οποία μεταβιβάστηκε το ποσοστό αυτό της εταιρίας που ανήλθε σε 1.868.000, με δεδομένο ότι πρόκειται για νεοϊδρυθείσα εταιρία και από το ότι αν δει κανείς τα αποτελέσματα θα δει ότι η εταιρία λειτουργούσε με υπερβολικές ζημίες».
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας