ΤΩΡΑ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ !! ΔΥΣTYXΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ…ΔΕΙΤΕ

Πληρώσαμε το 92% των δανείων στους ΛΗΣΤΕΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Πληρώνουμε πληρώνουμε και αντί να μικραίνει το χρέος, όλο γίνεται και πιο μεγάλο. Σύμφωνα με έκθεση βρετανικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης οι Έλληνες έχουν βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη και έχουν πληρώσει απίστευτα ποσά στους δανειστές.

Όλα αυτά από την έκθεση «Έξι κρίσιμα σημεία για το ελληνικό χρέος και τις επερχόμενες εκλογές», της βρετανικής οργάνωσης Jubilee Debt Campaign.

Χωρίς να σας κουράσουμε με τεχνικούς όρους η έκθεση αποκαλύπτει πως το 92% των χρημάτων που δανειστήκαμε από την τρόικα από το 2010 μέχρι σήμερα έχει επιστρέφει στους πιστωτές. Το συνολικό ποσό που έχει εισρεύσει, μόνο τυπικά, στην Ελλάδα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τον Μάιο του 2010 μέχρι το τέλος του2014 ήταν 252 δις ευρώ. Το δε συνολικό χρέος έφτασε στα τέλη του 2014  τα 317 δις ευρώ.

Από αυτά τα 252 δις ευρώ χρεώθηκαν στα βιβλία του ελληνικού Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), 149,2 δις ευρώ -δηλαδή η μερίδα του λέοντος-και  κατευθύνθηκαν στην αποπληρωμή παλιότερων χρεών. Παράλληλα  48,2 δις ευρώ διατέθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων τον Φεβρουάριο του 2012, και 34,5 δις ευρώ ήταν τα διάφορα ‘εξτραδάκια’ που δόθηκαν στους ιδιώτες κατόχους ομολόγων για να συμμετάσχουν στην αναδιάρθρωση.

Όλα αυτά αθροίζονται σε 231,9 δις ευρώ ή το 92% των χρημάτων που δανείστηκε η Ελλάδα για να σωθεί.  Αυτό που συνέβη στην πραγματικότητα ήταν η κρατικοποίηση του τραπεζικού χρέους που μαζί με τα λοιπά χρέη του Δημοσίου, πληρώνονται τώρα από τους Έλληνες. Νέο χρέος για να εξυπηρετήσει παλιό χρέος και τραπεζικά χρέη στους πολίτες για να μην καταρρεύσουν οι τράπεζες…

 

 

Πηγή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!