Το μαρινάρισμα είναι το «μαγικό» που δίνει αυτή την ακαταμάχητη γεύση στα κρεατικά μας, το κάνουμε όμως σωστά;…
Οι περισσότεροι βάζουν όλο το αλάτι στη μαρινάδα με αποτέλεσμα όμως το κρέας, τα πουλερικά ή ακόμα και τα ψάρια να καταλήγουν ανάλατα.
Γιατί γίνεται αυτό;
Γιατί, για παράδειγμα, αν βάλετε ένα κοτόπουλο να μαριναριστεί σε ένα λεμονάτο μείγμα με αλάτι, θα απορροφήσει μόνο μια μικρή ποσότητα της μαρινάδας.
Όταν θα πετάξετε την μαρινάδα, θα πετάξετε μαζί και μια μεγάλη ποσότητα αλατιού η οποία θα πάει χαμένη. Αυτό που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να χρησιμοποιείτε λίγο αλάτι στη μαρινάδα και όταν βγάζετε το κρέας ή το ψάρι σας από αυτήν, να το πασπαλίζετε αμέσως με την υπόλοιπη επιθυμητή ποσότητα αλατιού.
Έτσι το φαγητό σας θα βγαίνει τέλεια αλατισμένο, χωρίς δυσάρεστες γευστικές εκπλήξεις.