Παγωμένη τουρτίτσα σοκολάτας με μπισκότα. Μια συνταγή για ένα παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας με μπισκότου που θα απολαύσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα παιδιά.
Υλικά συνταγής
- 500 γρ. μπισκότα βουτύρου της αρεσκείας σας [τύπου πτι μπερ]
- 280 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. μέλι
- 1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
- 4 αβγά
Εκτέλεση συνταγής
- Παίρνετε μια φόρμα για κέικ 20 εκατοσ. περίπου και στρώστε τα πλαϊνά και τη βάση με αντικολλητικό χαρτί . [Χρησιμοποιήστε άν έχετε τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση].
- Σπάστε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
- Βάλτε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, 2 κουταλιές κακάο, το μέλι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το βούτυρο να λιώσει.
- Προσθέστε τα αβγά και την υπόλοιπη σκόνη κακάου σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός. Προσθέστε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή και κολλώδη σάλτσα σοκολάτας.
- Κρατάτε μια ποσότητα για να γλασάρετε γύρω γύρω το γλυκό σας, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε το ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει. Ξεφορμάρετε το μεταφέρετε σε πιατέλα και γλασάρετε με το μείγμα που έχετε κρατήσει [στο ψυγείο] και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
loading...
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας
Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!