Αναζητούν στρατηγικό επενδυτή για να πουλήσουν το πολιτικό σκέλος των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων – Ουδείς γνωρίζει ποιοι κάνουν τις διαβουλεύσεις για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υψίστης Εθνικής Ασφάλειας

Επίσημα, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του αυτοαποκαλούμενου «υπερ-πατριώτη» Πάνου Καμμένου, ψάχνουν (υποτίθεται) να βρουν στρατηγικό επενδυτή για να αναλάβει το πολιτικό σκέλος της Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, την εταιρεία δηλαδή που εδώ και 140 χρόνια προμηθεύει με όπλα τον ελληνικό στρατό.

Η υπόθεση της Ε.Α.Σ. αναμένεται να εξελιχθεί σε τεραστίου μεγέθους φιάσκο που αγγίζει τα όρια της εθνικής ασφάλειας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Οι δανειστές, εδώ και αρκετό διάστημα ζητούν επιτακτικά την μεταφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Α.Β.Ε.Ε, στο νέουπερταμείο. Δηλαδή ζητούν την πλήρη υποταγή της χώρας και την απώλεια κάθε Εθνικής κυριαρχίας, αφού με τον τρόπο αυτό οι ξένοι θα ελέγχουν και την Εθνική Ασφάλεια.

Όλα τα παραπάνω γίνονται βεβαίως με το πρόσχημα ότι η ΕΑΣ είναι οικονομικά ασύμφορη και πρέπει να μπει λουκέτο!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. διατείνεται ότι δήθεν καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου η ΕΑΣ να μην περάσει στα χέρια του υπερταμείου και δήθεν έπεισε τους δανειστές να εξαιρεθεί απ’ αυτό η εταιρεία, όπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο-σκούπα που κατατέθηκε το Σάββατο 24/09/2016 στη Βουλή.

Κανείς βέβαια από την κυβέρνηση δεν διευκρινίζει αν η εξαίρεση της ΕΑΣ από το νέο Ταμείο θα είναι προσωρινή ή μόνιμη.

Προσέξτε τώρα ποιο είναι το σχέδιο των κυρίων Καμμένου και Τσίπρα.

Να σπάσει η εταιρεία σε δύο κομμάτια: Σε στρατιωτικό και στο πολιτικό κομμάτι και στο τελευταίο να μπει στρατηγικός επενδυτής!

Εδώ λοιπόν είναι όλο το κόλπο του ξεπουλήματος!

Το ερωτήματα είναι καυτά και οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν στον ελληνικό λαό:

-Ποιον εννοούν στρατηγικό επενδυτή;

-Πρόκειται για κάποιον εντός ή εκτός Ελλάδος;

-Με τι όρους και σε ποιους θα παραχωρήσουν έστω και το πολιτικό σκέλος της Εθνικής Ασφάλειας της χώρας;

Και πάμε τώρα στο κυριότερο ερώτημα:

-Ποιοι άφησαν την ΕΑΣ να περιέλθει σε αυτή την οικονομική κατρακύλα, ενώ πριν από 3 χρόνια υπήρχε σχέδιο διάσωσης;

Θυμίζουμε ότι το 2013 η τότε κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα ένα σχέδιο σωτηρίας για την εταιρεία. Προέβλεπε διατήρηση τριών μόνο εργοστασίων, μείωση του προσωπικού από 750 σε 500 (όπως και έγινε), χρηματοδότηση, και χρονοδιάγραμμα στόχων για νέα αξιολόγηση.

Τρία χρόνια μετά, η ΕΑΣ, και παρ’ ότι εκείνο το σχέδιο ξεκίνησε να εφαρμόζεται, μοιάζει εγκαταλελειμμένη στην τύχη της. Τα οικονομικά της είναι σε δραματική κατάσταση, ενώ υπάρχει πλήρης αδυναμία αγοράς πρώτων υλών για να υλοποιηθούν παραγγελίες.

Δίχως άμυνα

Τον περασμένο Μάιο, η εταιρεία που απασχολεί 500 άτομα προσωπικό, παρ’ ολίγον να κλείσει όταν οι δανειστές δεν δέχθηκαν διάταξη που επέτρεπε στην ΕΑΣ να πάρει φορολογική ενημερότητα. Τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι και ενώ είχαν συμπληρωθεί δύο μήνες χωρίς να έχουν καταβληθεί οι μισθοί τους, έκαναν κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης, που σημειωτέον είχε υποβάλει στο υπουργείο Οικονομικών προϋπολογισμό που δεν τηρούσε.

Τον περασμένο Αύγουστο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το μέλλον της ΕΑΣ με συμμετοχή του υπ. Επικρατείας Α. Φλαμπουράρη, του αναπληρωτή υπ. Επικρατείας Δ. Βίτσα και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό Τ. Κουίκ, όπου και προκρίθηκε η πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας στην περιοχή της Ελευσίνας.

Κατά περίεργο τρόπο πριν από λίγες εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών που είναι και ένας εκ των βασικών μετόχων της ΕΑΣ αρνήθηκε το business plan και ζήτησε καινούργια μελέτη για την πώληση αυτών των οικοπέδων γεγονός που καθυστερεί την όλη διαδικασία.

Υπόψιν ότι η πρώτη μελέτη πώλησης έγινε από το ΤΕΕ και είχε αποτιμηθεί στα 21 εκατομμύρια ευρώ!

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η εταιρεία πάει από το κακό στο χειρότερο, και προγραμματίζουν μάλιστα για την ερχόμενη εβδομάδα πορεία στο υπ. Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να λανσάρει την ανάγκη ύπαρξης στρατηγικού επενδυτή με τον οποίο προφανώς έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις.

Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει:

Ποιος κάνει αυτές τις συζητήσεις για λογαριασμό του ελληνικού κράτους;

Ο Φλαμπουράρης;

Ο Κουίκ;

Ο Καμμένος;

 

Πηγή

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια