Η βασιλόπιτα έχει την τιμητική της στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή για να την φτιάξετε στο σπίτι!

ΥΛΙΚΑ:
• 250 γρ. ζάχαρη
• 4 αυγά
• 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ξύσμα από 2 πορτοκάλια
• 1 πρέζα αλάτι
• 2 κ.γ. baking powder
• 350 ml χυμό πορτοκαλιού
• 100 γρ. βούτυρο ανάλατο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 100 ml αραβοσιτέλαιο
Γλάσο
• 1 ασπράδι αυγού
• 1 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και το αλάτι.
2. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους σε υψηλή ταχύτητα για 2 λεπτά και προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα χτυπώντας το μίγμα για άλλα 3 λεπτά.
3. Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το λάδι, το χυμό και αφού σταματήσουμε το μίξερ λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με σπάτουλα.
4. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την προσθέτουμε στη ζύμη ενσωματώνοντας την με απαλές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
5. Βάζουμε λαδόκολλα σε φόρμα 26 εκ. και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Βυθίζουμε το φλουρί στη ζύμη (αφού πρώτα το τυλίξουμε σε ασημόχαρτο) και ψήνουμε στους 170oC για 50 περίπου λεπτά.
6. Αφού κρυώσει ετοιμάζουμε το γλάσο με το οποίο θα γράψουμε το νέο έτος (ή ότι άλλο θέλουμε) χρησιμοποιώντας κορνέ.
7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Και προσοχή, μην ξεχάσετε το φλουρί…. μπορεί να μην δίνει κάποια ιδιαίτερη γεύση, δίνει όμως χαρά και μια έντονη γιορτινή ατμόσφαιρα!!!

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!