Προσοχή! Αν σας αρέσει κι εσάς αυτό το Λαχανικό, μπορεί να είναι Δηλητηριώδες!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σπανάκι είναι ένα από τα υγιέστερα λαχανικά που μπορούμε να φάμε. Αυτό φυλλώδες πράσινο λαχανικό, είναι μια πραγματική «αποθήκη» θρεπτικών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών και ανόργανων στοιχείων, όπως φυλλικό οξύ, βιταμίνες Α, Β, C, E, σίδηρο, μαγγάνιο και κάλιο. Επιπλέον, το σπανάκι είναι πλούσιο σε λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ισχυρά αντιοξειδωτικά που μας προστατεύουν ενάντια σε έναν αριθμό ασθενειών, όπως η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας λόγω γήρανσης.

Αν κι εσείς συμπεριλαμβάνετε το σπανάκι στο μενού σας, υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε. Είναι ένα από εκείνα τα τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να ξαναζεσταθεί διότι περιέχει νιτρικά άλατα. Όταν τα νιτρικά άλατα εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες, πρώτα μετατρέπονται σε νιτρώδη και στη συνέχεια σε νιτροζαμίνες, οι οποίες είναι γνωστά καρκινογόνα. Σύμφωνα με διατροφολόγους, το σπανάκι είναι καλύτερο να καταναλώνεται αμέσως μετά την προετοιμασία του. Αν σας μείνει φαγητό, μπορείτε να το φάτε ακόμη και την επόμενη μέρα, δεδομένου όμως ότι δεν θα το ξαναζεστάνετε!

loading...

Credits: Healthy Food Team

Πηγή

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια