Υπάρχει επιστημονική απάντηση

Πιθανώς οι περισσότεροι από εσάς έχετε ήδη παρατηρήσει ότι το νερό που έχει καθίσει για λίγες ώρες σε ένα ποτήρι/μπουκάλι έχει μια μάλλον περίεργη γεύση. Ωστόσο, πολλοί δεν γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό ή αν υπάρχει κάποιος επικίνδυνος λόγος που έχει αλλάξει η γεύση του.

Λοιπόν, υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση για την ασυνήθιστη γεύση του νερού που έχει μείνει σε ένα ποτήρι κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Εν αντιθέσει με τις τροφές,όπως διαβάσαμε στο iatropedia, το σκέτο νερό δεν περιέχει ζάχαρη και πρωτεΐνες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εύκολο να μολυνθεί από μικρόβια. Σύμφωνα με το Discovery News, το νερό που έχει εκτεθεί στον αέρα για κάποιο χρονικό διάστημα απορροφά μικρές ποσότητες CO2 (διοξείδιο του άνθρακα) και ένα μικρό μέρος του μετατρέπεται σε ανθρακικό οξύ. Στην πραγματικότητα δηλαδή, η χημική σύνθεση του νερού αλλάζει.

Δηλαδή, όταν ο ανθρακικό οξύ απελευθερώνει ένα ή δύο πρωτόνια, και μετατρέπεται σε ένα διττανθρακικό ή ανθρακικό οξύ, αυτό ελαττώνει το pΗ του νερού και οδηγεί σε μια μεταβολή της γεύσης του.

Εκτός από την αλλαγή στη γεύση, το νερό αυτό που έχει μείνει σε ένα ποτήρι για αρκετές ώρες, έχει επίσης εκτεθεί σε βακτήρια και έχει συσσωρεύσει σκόνη.

Εν κατακλείδι, το νερό που έχει μείνει στο ποτήρι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν “χαλάει” ακριβώς, αλλά αν σκεφτεί κανείς τι ακριβώς του έχει συμβεί, δεν είναι και ό,τι καλύτερο να το πιείτε. Αντ’ αυτού, πιείτε ένα ποτήρι με “φρέσκο” νερό από τη βρύση.

 

 

 

Πηγή

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια