ΠΡΟΣΟΧΗ – ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ & ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!

Ανώτερα και ανώτατα τραπεζικά στελέχη τα οποία στο όνομα της οικονομικής κρίσης και της αβεβαιότητας «θησαυρίζουν» σε βάρος ανυποψίαστων καταθετών, διερευνώνται από τις Αρχές. Πρόκειται κυρίως για διευθυντικά στελέχη πιστωτικών ιδρυμάτων τα οποία είτε συνεργάζονται με σπείρες κακοποιών και τους δίνουν οδηγίες σε ποια σπίτια να «χτυπούν» (βάσει των αναλήψεων που γίνονται), είτε οδηγούν τους πελάτες τους σε δήθεν επενδυτικά προγράμματα τα οποία σφετερίζονται οι ίδιοι.

Το ereportaz αποκαλύπτει σήμερα τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του διευθυντή του καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στην Μάνδρα Αττικής ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για το κακούργημα της απάτης και της πλαστογραφίας κατ΄ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 19ης Ιουνίου 2015 από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Είχε προηγηθεί καταγγελία από πελάτη της τράπεζας, πολύ γνωστό κατασκευαστή, τον οποίο είχε πείσει να επενδύσει σε πρόγραμμα της τράπεζας. Τα λεφτά, όμως, κατέληγαν στον προσωπικό του λογαριασμό. Από τον επιτόπιο έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο τζιπ του τραπεζίτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα ασημί πιστόλι με έξι σφαίρες 22 mm, 56.045 ευρώ και πλήθος βιβλιαρίων, καρτών και εγγράφων στο όνομα διαφόρων φυσικών προσώπων πελατών της τράπεζας.

Κατά την διάρκεια της προανάκρισης αποκαλύφθηκε πλήρως ο τρόπος με τον οποίο ενεργούσε ο συγκεκριμένος τραπεζίτης καταφέρνοντας να αποσπά σημαντικά ποσά από τους αποκαλούμενους «καλούς πελάτες» της ΕΤΕ.

Το «κούρεμα χρέους»
Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014 ο «κ. διευθυντής» έπειθε ανυποψίαστους πολίτες «να ενταχθούν σε ασφαλιστικό επενδυτικό πρόγραμμα της Εθνικής Ασφαλιστικής της ΕΤΕ με κυμαινόμενο ποσοστό κέρδους επί του αρχικού κεφαλαίου και να επενδύσουν τις καταθέσεις τους τις καταθέσεις τους».

Ως «όπλο» προκειμένου να τους πείσει χρησιμοποιούσε τις… έγκυρες πληροφορίες τις οποίες είχε περί επικείμενου κουρέματος του χρέους λόγω «της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας μας». Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 1.2 εκατομμύρια ευρώ. Με ποιον τρόπο; Προχωρώντας σε τμηματικές εκταμιεύσεις των ποσών που επενδύονταν αφού πρώτα είχε πλαστογραφήσει τις υπογραφές των πελατών της τράπεζας οι οποίοι, φυσικά, δεν είχαν καμία ιδέα για την δράση του.

loading...

Ο κατασκευαστής και η ΚΥΠ

Ένα από τα θύματα του συγκεκριμένου τραπεζίτη, όπως τουλάχιστον καταγράφεται στην δικογραφία, είναι πολύ γνωστός κατασκευαστής και εργολήπτης δημοσίων έργων τον οποίο έπεισε να επενδύσει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, τμηματικά, το ποσό των 742.000 ευρώ. Από την έρευνα προέκυψε ότι η μεταφορά των καταθέσεων λάμβανε χώρα με απευθείας μετατροπή τους σε συμβόλαιο ασφαλιστικού προγράμματος και υπογραφή σχετικής αιτήσεως από τον κατασκευαστή. Μάλιστα προκειμένου να πείσει τον κατασκευαστή για την εγκυρότητα των πληροφοριών περί επικείμενου κουρέματος ο τραπεζίτης ανέφερε ότι ήταν πράκτορας της ΕΥΠ, ότι είχε άμεση επαφή με την διοίκηση της ΕΤΕ αλλά και υψηλές διασυνδέσεις στο εξωτερικό.

Μια δεύτερη περίπτωση θύματος αφορά και την Ε.Η. την οποία έπεισε (τον Νοέμβριο του 2013 και τον Μάρτιο του 2014) ποσό συνολικού ύψους 75.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα θύματα

Αυτά δεν ήταν τα μοναδικά θύματα του τραπεζίτης. Στην δικογραφία καταγράφονται πολλές ακόμη περιπτώσεις:

· Στις 30-8-2013 και στις 19-12-2014 έπεισε τον Κ.Η. να επενδύσει 205.000 ευρώ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ

· κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προσήλθε και ο Η.Κ, άλλος πελάτης της τράπεζας ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος διευθυντής τον έπεισε να αποσύρει τις καταθέσεις του (συνολικού ύψους 160.000 ευρώ) και να τις τοποθετήσει στο συγκεκριμένο επενδυτικό πρόγραμμα. Όπως μάλιστα κατέθεσε «δεν γνωρίζει την τύχη των χρημάτων που επένδυσε» αλλά κατήγγειλε το γεγονός όταν πληροφορήθηκε την έρευνα η οποία διενεργείται.

Στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσε και ένας επιθεωρητής της Τράπεζας ο οποίος επεσήμανε ότι από έλεγχο προέκυψε πως από τον λογαριασμό του τραπεζίτη που ήταν άμεσα συνδεδεμένος με τα τραπεζοασφαλιτικά προγράμματα είχαν γίνει αναλήψεις 560.000 ευρώ. Ωστόσο, συνέχισε, δεν είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει πλήρη έλεγχο επειδή πολλά από τα παραστατικά είχαν καταστραφεί εξαιτίας μιας πλημμύρας τον Φεβρουάριο του 2015.

Στην απολογία του ο διευθυντής αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία του αποδίδεται ενώ δικαιολόγησε την παράνομη οπλοκατοχή υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του είχαν δεχθεί απειλές.

Συνεργασία με ληστές

Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι η μοναδική που απασχολεί τις αστυνομικές αλλά και τις δικαστικές Αρχές. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Point System εδώ και εβδομάδες διενεργείται έρευνα η οποία ακουμπά κύκλωμα ανώτατων τραπεζικών στελεχών που σε συνεργασία με υφιστάμενους τους οδηγεί σπείρες διαρρηκτών σε σπίτια πελατών οι οποίοι υπό τον φόβο κάποιου οικονομικού ατυχήματος έχουν εκταμιεύσει τις αποταμιεύσεις τους.

Ο τρόπος δράσης είναι πολύ απλός. Έχοντας τα προσωπικά στοιχεία των πελατών στην κατοχή τους (διεύθυνση, τηλέφωνο, ΑΦΜ, κτλ) παρακολουθούσαν τις κινήσεις τους στο τραπεζικό ίδρυμα. Στην περίπτωση αποταμίευσης ενός μεγάλου χρηματικού ποσού υποψιάζονταν ότι η επόμενη «κρυψώνα» θα ήταν εντός της οικίας των πελατών. Έτσι λοιπόν έρχονταν σε επαφή με κοινούς ποινικούς στους οποίους έδιναν την πληροφορία προκειμένου να «μπουκάρουν» στο σπίτι.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 30χρονου ο οποίος κατοικεί στα Μεσόγεια της Αττικής. Πριν από, περίπου, ένα μήνα πήγε στο πιστωτικό ίδρυμα της περιοχής του προκειμένου να κάνει ανάληψη ενός ιδιαίτερα υψηλού ποσού προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Ο υπάλληλος της τράπεζας όμως τον ενημέρωσε ότι προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ανάληψη χρειάζεται να προσκομίσει λογαριασμό ΟΤΕ και ΔΕΗ. Την επόμενη ημέρα πήγε τους λογαριασμούς όπως του ζητήθηκε οι οποίοι κατέγραφαν την διεύθυνση του σπιτιού στο οποίο έμενε το τελευταίο διάστημα και όχι της κατοικίας που είχε δηλώσει στην τράπεζα όταν άνοιξε τον λογαριασμό. Η εκταμίευση του ποσού πραγματοποιήθηκε. Την επόμενη ημέρα πήγε στην δουλειά του αλλά όταν επέστρεψε, το μεσημέρι, στο σπίτι του διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης και ότι τα λεφτά του ταξιδιού είχαν εξαφανιστεί. Στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός στις Αρχές οι οποίες παρακολούθησαν τη δράση του συγκεκριμένου τραπεζικού υπαλλήλου για να διαπιστώσουν (από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου) ότι συνεργαζόταν με σπείρα διαρρηκτών τους οποίους ενημέρωνε για τις κινήσεις των πελατών. Από την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχει προκύψει εμπλοκή και ανώτερου τραπεζικού στελέχους ενώ σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

ΠΗΓΗ

http://www.ereportaz.gr/apoklistiko-trapeziko-kikloma-thisavrizi-sto-onoma-tis-krisis/

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!