Είναι απίστευτο πόσο συναίσθημα μπορεί να συγκεντρωθεί σε ένα απλό άγγιγμα. Όταν βρίσκεστε «στα κάτω σας», κάτι τόσο απλό όσο ένα χέρι στον ώμο σας, μία αγκαλιά ή το απαλό κράτημα των χεριών σας από κάποιον μπορεί να έχουν μια βαθιά επίδραση σε εσάς.
Και 20 χρόνια πριν, ένα απλό άγγιγμα έφερε μαζί του ένα τεράστιο θαύμα για τις δίδυμες αδερφές Kyrie και Brielle.
Τα δίδυμα γεννήθηκαν πρόωρα κατά 12 εβδομάδες, ζυγίζοντας σχεδόν μόνο 1 κιλό η κάθε μία. Οι γιατροί έπιασαν κατευθείαν δουλειά, προσπαθώντας να δώσουν σε αυτά τα μωράκια κάθε ελπίδα που υπήρχε για να επιβιώσουν έξω από την μήτρα. Έβαλαν το κάθε κοριτσάκι σε ξεχωριστή θερμοκοιτίδα, σε μία προσπάθεια να τα κρατήσουν ασφαλή αποφεύγοντας την ανταλλαγή λοιμώξεων. Η Kyrie δυνάμωνε αλλά η Brielle πήγαινε στην αντίθετη κατεύθυνση. Είχε δυσκολίες στην αναπνοή της και δεν έπαιρνε καθόλου βάρος.
Η κατάσταση της Brielle χειροτέρευε και τελικά έγινε κρίσιμη. Τα επίπεδα του οξυγόνου της ήταν επικίνδυνα χαμηλά και προσπαθούσε να εισπνεύσει λίγο αέρα καθώς το σώμα της γινόταν μπλε. Οι παλμοί της καρδιάς της γινόντουσαν ολοένα και πιο γρήγοροι και οι γιατροί όσο και να προσπαθούσαν δεν μπορούσαν να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης.
Όλοι ετοιμαζόντουσαν για το χειρότερο.
Η νοσοκόμα Gayle Kasparian δεν ήταν έτοιμη ακόμα να εγκαταλείψει. Ζήτησε την άδεια των γονιών για να δοκιμάσει κάτι που ήταν ενάντια στους κανονισμούς του νοσοκομείου στην Αμερική, αλλά είχε δοκιμαστεί στην Ευρώπη. Με την άδεια τους μετέφερε την Kyrie στην ίδια θερμοκοιτίδα με την αδερφή της που πάλευε για την ζωή της.
Αυτό που συνέβη μετά έμεινε στην ιστορία και συζητιέται μέχρι και σήμερα.
loading...
Η Kyrie αγκάλιασε στοργικά την αδερφούλα της Brielle, και τότε συνέβη το θαύμα! Σχεδόν αμέσως, οι παλμοί της καρδιά της Brielle κατέβηκαν στο φυσιολογικό και ξεκίνησε να σταθεροποιείται η κατάσταση της. Τα επίπεδα οξυγόνου της που ήταν επικίνδυνα χαμηλά, ανέβηκαν και άρχισε να αναπνέει φυσιολογικά. Ο φωτογράφος Chris Christo της καθημερινής εφημερίδας «Worcester Telegram & Gazette» έτυχε να βρίσκεται στο νοσοκομείο εκείνη την στιγμή και τράβηξε την πλέον διάσημη φωτογραφία της λεγόμενης «σωτήριας αγκαλιάς» μεταξύ των δύο κοριτσιών.
Από εκείνη την στιγμή και έπειτα η Brielle συνέχιζε να καλυτερεύει. Όταν πήραν τελικά εξιτήριο από το νοσοκομείο, οι γονείς τους συνέχισαν να έχουν τα κοριτσάκια στο ίδιο κρεβάτι, ακόμα και 5 χρόνια μετά.
Αυτή η συγκινητική φωτογραφία διαδόθηκε μέσω internet και εμφανίστηκε στο περιοδικό Life Magazine και στο Reader’s Digest. Αλλά εκτός του ότι συγκίνησε όλο τον κόσμο, η ιστορία αυτή είχε οφέλη και στον χώρο της ιατρικής, δίνοντας νέα αξία στην δύναμη του αγγίγματος.
Στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, έβαλαν μαζί στην ίδια θερμοκοιτίδα 100 σετ από πρόωρα δίδυμα, τρίδυμα, κλπ και δεν εμφανίστηκε ούτε μία ένδειξη μόλυνσης στα νεογέννητα. «Η φροντίδα του Καγκουρό» — μία μέθοδος παρατεταμένης επαφής των μωρών, δέρμα με δέρμα με τις μητέρες τους ή με τους πρωταρχικούς φροντιστές τους — χρησιμοποιείται σε πολλές γέννες και μονάδες τοκετού σήμερα.»
Όσο γι” αυτά τα δίδυμα είναι τώρα 20 ετών και ετοιμάζονται να αποφοιτήσουν από το κολλέγιο. Όπως είναι φυσικό, είναι ακόμα πολύ κοντά η μία στην άλλη, και αγκαλιάζονται ακόμα, λέγοντας ότι όταν η μία είναι στεναχωρημένη τότε η άλλη την παίρνει αμέσως μία αγκαλιά.
Και τώρα που γνωρίζετε πόση δύναμη έχει ένα άγγιγμα, κοιτάξτε γύρω σας και δείτε αν κάποιος χρειάζεται την αγκαλιά σας!
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας