Παίρνει ένα καρβέλι ψωμί και το κόβει σε κυβάκια. Μόλις δείτε το λόγο, θα το κάνετε και εσείς!

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
  • 1 καρβέλι με προζύμι τεμαχισμένο σε κυβάκια
  • 340 γραμμάρια τυρί (μοτσαρέλα, τσένταρ ή το τυρί που προτιμάτε) κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια εστία. Ρίχνετε το βούτυρο. Μόλις το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε το θυμάρι και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε το τηγάνι από την εστία και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει. Ανακατεύουμε με το ψιλοκομένο κρεμμύδι.

Για το ψωμί
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Κόβουμε το ψωμί κατά μήκος και κατά πλάτος, χωρίς να το κόψουμε μέχρι κάτω.

Τοποθετείτε το ψωμί σε φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί.

loading...

Βάζετε φέτες τυριού ανάμεσα στα κενά που έχετε κόψει το ψωμί. Ανάμεσα στα τυριά τοποθετείτε και τα μανιτάρια. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ωθήσετε το κρεμμύδι κάτω, μέσα στο καρβέλι.

Ανακατέψετε το βούτυρο, το κρεμμύδι και παπαρουνόσπορο. Περιχύνουμε πάνω από το ψωμί. Τυλίξτε το ψωμί σε αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.

Ξετυλίξτε το ψωμί και ψήστε άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!