Μην πετάξετε ποτέ ξανά το μπαγιάτικο ψωμί: Δείτε που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται μπορείτε να κάνετε πολλά με το μπαγιάτικο ψωμί σας. Πάρτε μια γεύση από τις απλές χρήσεις που σας προτείνουμε και δεν θα πετάξετε ποτέ ξανά ψωμί.
Βάλτε το στην κατάψυξη Καταρχάς, ένας εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε φρέσκο το ψωμί σας είναι να βάλετε στην κατάψυξη αυτό που σας περίσσεψε. Έτσι, όποτε θέλετε να φάτε ψωμί, θα το βγάζετε και θα το ζεσταίνετε για 10 λεπτά σε μέτριο φούρνο. Με αυτό τον τρόπο θα το απολαμβάνετε και πάλι λες και μόλις το φέρατε από τον φούρνο.
Φτιάξτε παξιμάδια Κόψτε το ψωμί σας σε μέτριες φέτες και ψήστε τις για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς Κελσίου. Αν θέλετε μπορείτε να αρωματίσετε προηγούμενως τα παξιμάδια σας πασπαλίζοντάς τα με μυρωδικά της επιλογής σας (κανέλα, θυμάρι, βασιλικό).
Κριτσίνια Ένας υπέροχος τρόπος για να φτιάξετε κριτσίνια είναι να πάρετε το ψωμί σας όπως είναι και να το κόψετε σε λεπτά κάθετα στικς. Ψήστε τα στο φούρνο για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις ξεροψηθούν σερβίρετέ τα με διάφορα ντιπ σαν σνακ ή σαν συνοδευτικό για μπύρα.
Τριμμένη φρυγανιά Κόψτε σε μικρές φέτες το ψωμί σας και βάλτε τις στο φούρνο για 30 λεπτά στους100 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα βάλτε τις φέτες στο multi μέχρι να τριφτούν εντελώς. Βάλτε και πάλι τα τρίμματα στο φούρνο για 20 λεπτά στους 120 βαθμούς Κελσίου. Βάλτε τα πάλι στο μούλτι και χτυπήστε τα ξανά. Η σούπερ υγιεινή φρυγανιά σας είναι έτοιμη.
Κεφτέδες και μπιφτέκια Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε την ψίχα του μπαγιάτικου ψωμιού είναι να την πάρετε και να την βάλετε στην κατάψυξη. Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε κεφτέδες ή μπιφτέκια μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε εκεί.
Πιτσάκια Κόβωντας το ψωμί σε φέτες μπορείτε να του βάλετε λίγη κέτσαπ, τυρί, πιπεριές και ζαμπόν και να φτιάξετε τα πιο γρήγορα και εύκολα πιτσάκια. Ψήστε τα και είναι έτοιμα.
Νόστιμο γλυκό Με το μπαγιάτικο ψωμί σας μπορείτε να φτιάξετε και ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό. Κόψτε το σε φέτες και ψήστε το στην τοστιέρα μέχρι να ξεροψηθεί. Περιχύστε με λίγο μέλι και πασπαλίστε με κανέλα. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν.

Πηγή

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια