Ανοιχτό κρατά ακόμη το ενδεχόμενο του αιφνιδιαστικού
ανασχηματισμού ο Α. Τσίπρας και δεν είναι τυχαίο ότι το θέμα αυτό δεν το συζητά ούτε με καθημερινούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Την… υποψία για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τα επόμενα 24 ωρα και πάντως μέσα στην εβδομάδα που αρχίζει, ενισχύει το γεγονός ότι το προαναγγελθέν Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει συγκληθεί ακόμη. Ήταν να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν έγινε… Ένα υπουργικό συμβούλιο που θα είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμπίπτει με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ ταυτοχρόνως θα έδινε τις κατευθύνσεις για το κυβερνητικό έργο του επόμενου τριμήνου.
Ας σημειωθεί ότι ακόμη και στο μίνι υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη το μεσημέρι, δεν έγινε σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr η παραμικρή αναφορά σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τις επόμενες ημέρες. Μήπως λοιπόν ο Α. Τσίπρας συζητά με το… μαξιλάρι του την ανάγκη επίσπευσης του ανασχηματισμού; Πολλώ μάλλον που, όπως διαπιστώνουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι ευχάριστο το κλίμα να διαβάζουν οι υπουργοί στα ΜΜΕ, ότι ο τάδε φεύγει από το υπουργείο του και ο δείνα μετατίθεται.
Το κλίμα αυτό δεν συμβάλει στο να σηκωθούν τα μανίκια, σημείωνε παράγων της συμπολίτευσης, που ξέρει καλά τις αδυναμίες της κυβερνητικής μηχανής. Αλλά αυτό ακριβώς, να παραχθεί ταχύτερα και περισσότερο έργο είναι και το μεγάλο ζητούμενο της περιόδου –κάτι, επιπλέον, που με έμφαση σημείωσε και στη σημερινή σύσκεψη ο Α. Τσίπρας.
Ένα άλλο στοιχείο που επιτείνει την… καχυποψία είναι το γεγονός ότι το μίνι υπουργικό συμβούλιο δεν συνεδρίασε τη φορά αυτή τη Δευτέρα όπως γίνεται πάντα, αλλά εκτάκτως το Σάββατο, και ενώ οι θερμοκρασίες στην Αθήνα είναι ήδη υψηλές… Εκτός αν υπήρχε κάτι άλλο, πολύ σημαντικό να συζητηθεί, κάτι που να προέκυψε επί παραδείγματι από την επίσκεψη Πούτιν.
Επιπλέον, τα αποτελέσματα του Eurogroup και όποιες «ουρές» υπάρχουν ακόμη, ήταν εκ των βασικών θεμάτων συζήτησης. Αν και η ενημέρωση δίδεται με το σταγονόμετρο για τις τηλεδιασκέψεις με το κουαρτέτο, στην κυβέρνηση δεν ανησυχούν για τις εκκρεμότητες. Εκκρεμότητες που, κατά τις ελληνικές πηγές, φαίνεται να κλείνουν με μία νίκη, μία ήττα και μία ισοπαλία: Νίκη(της κυβέρνησης) στο θέμα του ΕΚΑΣ, ήττα στη διαπίστωση επίσπευσης των αποκρατικοποιήσεων και ισοπαλία στο θέμα των κόκκινων δανείων.
Πηγή: newpost.gr