Αυτό το tip για να αστράφτει ο φούρνος σας είναι πραγματικά πανεύκολο και δε θα σας κοστίσει τίποτα!
Τι θα χρειαστείτε:
ένα μικρό μπολ νερό μπουκαλάκι σπρέι μαγειρική σόδα ένα πανί ξύδι
Οδηγίες:
Ανακατέψτε μερικές κουταλιές μαγειρική σόδια με νερό, στο μπολ, μέχρι να σχηματίσετε πάστα που απλώνεται εύκολα. Βγάλτε τις σχάρες και απλώστε την πάστα στο εσωτερικό του φούρνου (μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και στις σχάρες αν χρειάζεται). Το μείγμα σας σύντομα θα καφετίσει. Για καλύτερα αποτελέσματα αφήστε το εκεί όλη τη νύχτα ή τουλάχιστον για 12 ώρες πριν απομακρύνετε την πάστα. Χρησιμοποιήστε ένα βρεγμένο πανί. Για επιπλέον καθαριότητα, βάλτε το ξύδι στο σπρέι και ψεκάστε τις επιφάνειες όπου υπάρχουν ακόμη υπολείμματα της πάστας (το ίδιο και για τις σχάρες). Σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί. Βάλτε τις σχάρες στη θέση τους και ανάψτε το φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 10-15 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει.
Για να καθαρίσετε το τζάμι του φούρνου:
Φτιάξτε πάλι την πάστα μαγειρικής σόδας με νερό. Απλώστε την στο τζάμι. Αφήστε την για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το πόσο βρώμικο είναι. Σκουπίστε με ένα πανί.
Πηγή: http://fanpage.gr
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας