Ένα εύκολο, πεντανόστιμο, αγαπημένο απ” όλη την οικογένεια πιάτο για το καθημερινό τραπέζι. Μια συνταγή για υπέροχα κανελόνια γεμιστά με χοιρινό κιμά και μανιτάρια. Λίγο χρονοβόρο στη παρασκευή του, αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει σε τη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο [3+3 κ.σ. χωριστά]
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο ή φασκόμηλο και θυμάρι αποξηραμένα ανάμεικτα
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 18 κανελόνια
  • 400 γρ. [1 κουτί ντοματάκια κονκασέ]
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμμένη
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και λαδώνετε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων  περίπου 36 εκ. x 26 εκ.
  2. Σε μεγάλο, βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρετε για 3-4 λ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ ακόμα, ανακατεύοντας για να βγάλουν το άρωμά τους.
  3. Δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή, προσθέτετε το κιμά, τα αποξηραμένα βότανα και τα μανιτάρια και τα σοτάρετε για 6-8 λ, πολτοποιώντας το μείγμα με ένα πιρούνι, μέχρι να ροδίσει ο κιμάς. [*]
  4. Προσθέτετε το ντοματοπελτέ με τη ζάχαρη και ανακατεύετε. Σβήνετε με το κρασί και μόλις “εξατμισθεί” μετά από 1-2 λ, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να μείνει το μείγμα με το λαδάκι του. Το κατεβάζετε από τη φωτιά.
  5. Σε άλλο τηγάνι βάζετε τις υπόλοιπες 3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε τις ντομάτες κονκασέ, την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, 1/3 φλ. νερό και λίγο αλατοπίπερο και τα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για 3 λ. Κατεβάζετε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνετε μια μικρή ποσότητα σάλτσας στη βάση του ταψιού.
  6. Εν τω μεταξύ, με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλο στόμιο, ή με ένα κουταλάκι γεμίζετε ένα ένα τα κανελόνια με το μείγμα και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί πάνω από τη σάλτσα. Περιχύνετε τα κανελόνια με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με τη τριμμένη παρμεζάνα.
  7. Τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο και άλλα 10-15 λ χωρίς το αλουμινόχαρτο. Τα βγάζετε από το φούρνο, τα γαρνίρετε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

[*] Ο κιμάς και τα μανιτάρια πρέπει σχεδόν να πολτοποιηθούν, ο μεν κιμάς για να κάνει “γρομπαλάκια” τα δε μανιτάρια να γίνουν στο μέγεθος που θα έχουν τα γρομπαλάκια του κιμά. Εναλλακτικά αντί να χρησιμοποιήσετε πιρούνι μπορείτε να βάλετε το έτοιμο μείγμα κιμά-μανιταριών σε μπλέντερ και να πολτοποιήσετε κάνοντας απλώς 2-3 στροφές με τα μαχαίρια του μπέντερ.

Πηγή: 

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια