Υλικά
- 240 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 3 αυγά
- 350 – 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
- 3/4 φλ. σπορέλαιο
- 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
- 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
- 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- πιπέρι
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ’αυγά με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Πανεύκολο αλμυρό κέικ που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα μπουφέ. Το ζαμπόν αν θέλουμε το βάζουμε, ή μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή. Έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και προσούτο, πολύ νόστιμο. Αυτή τη φορά έβαλα κίτρινη πιπεριά, το χρώμα του το έχει.
Τη συνταγή αυτή την έχω γραμμένη στο τετράδιό μου, πολύ καιρό, δε θυμάμαι που τη βρήκα.
Πηγή: entypwsiako.com