Υλικά

  • 240 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 3 αυγά
  • 350 – 400 γρ. τριμμένα διάφορα κίτρινα τυριά, που λιώνουν (kerrygold, gouda, emental)
  • 3/4 φλ. σπορέλαιο
  • 1 πιπεριά πράσινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 1 πιπεριά κόκκινη μεγάλη, κομμένη σε μικρά τετράγωνα κομματάκια
  • 4 φέτες ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε καλά στο μίξερ τ’αυγά με το γιαούρτι και το σπορέλαιο.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε τα τυριά, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το αλεύρι και το πιπέρι. Τα αφήνουμε να ανακατευτούν καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30 εκ. και ισιώνουμε λιγάκι την επιφάνεια του κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 β. για 50 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινίσει. Αφού κρυώσει το κέικ, ξεφορμάρουμε και το απολαμβάνουμε! Καλή επιτυχία!

Λίγα μυστικά ακόμα

Πανεύκολο αλμυρό κέικ που μπορεί να σταθεί άνετα σε ένα μπουφέ. Το ζαμπόν αν θέλουμε το βάζουμε, ή μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή και γαλοπούλα καπνιστή. Έχω χρησιμοποιήσει μέχρι και προσούτο, πολύ νόστιμο. Αυτή τη φορά έβαλα κίτρινη πιπεριά, το χρώμα του το έχει.

Τη συνταγή αυτή την έχω γραμμένη στο τετράδιό μου, πολύ καιρό, δε θυμάμαι που τη βρήκα.

Πηγή: entypwsiako.com

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!