Υλικά συνταγής

  • ½ φλιτζ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζ. σπορέλαιο
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. χυμός φρέσκου πορτοκαλιού
  • 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 200γρ. κουβερτούρα (για να τα κάνουμε δίχρωμα ή 400γρ.για να τα κάνουμε όλα σοκολατένια)

 

Διαδικασία συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με μίξερ στην χαμηλή ταχύτητα τη μαργαρίνη, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη για 1 λεπτό.
  2. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο χυμό πορτοκαλιού με προσοχή πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί φουσκώνει και χύνεται. Την προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το γαρύφαλλο.
  3. Ανακατεύουμε να κάνουν μια στροφή. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε δύο μέρη αν θέλουμε δίχρωμα κουλουράκια.
  5. Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί την κουβερτούρα, την προσθέτουμε στο ένα μείγμα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε μισό-μισό το αλεύρι στα δύο μείγματα και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι, μέχρι να απορροφηθεί.
  7. Πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει, δίχρωμα ή και μονόχρωμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

 

Tips – Μην ξεχνάτε ότι:

1. Αν δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να φτιάξουμε το μείγμα στο χέρι. 2. Αφού προσθέσουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το μείγμα μας όσο γίνεται λιγότερο. 3. Τα κουλουράκια μας θα πρέπει να έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.


Σχετικά με τη συνταγή

Από τον χρήστη: cooklila
Δυσκολία: Εύκολη
Σκεύος: Ταψί
Χρόνος ετοιμασίας: Λιγότερο από 90 λεπτά
Ποσότητα για: 35 τεμάχια

 

Πηγή

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια