Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. γίγαντες Φλωρίνης
  • 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα (μοσχάρι)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 πράσο
  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, 1 πράσινη και 1 πορτοκαλί
  • 2 κ.σ. σέλινο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 κουτί χυμό ντομάτας
  • 2 ποτήρια νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Απο το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει τους γίγαντες στο νερό. Τους βράζουμε σε χύτρα ταχύτητας και αφού έχουν μαλακώσει τους σουρώνουμε και τους τοποθετούμε σε γάστρα.Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια και το τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Το τοποθετούμε και αυτό στη γάστρα.Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι λάδι και τσιγαρίζουμε 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο πράσο, ψιλοκομμένες πιπεριές φλωρίνης, πράσινη και πορτοκαλί και ψιλοκομμένα καρότα.Προσθέτω ντομάτα pumarro, και αφού αρχίζει να βράζει προσθέτω λίγο νερό. Αλατοπιπερώνω.Αφού πάρει μία βράση συμπληρώνω άνηθο, μαϊντανό και σέλινο και το αφήνω λίγο 5 λεπτά ακόμα.Αποσύρουμε απο τη φωτιά και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη γάστρα.Ανακατεύω να ενωθούν με τους γίγαντες και τα λουκάνικα.Ψήνω στους 190 με κλειστό το καπάκι της γάστρας, για δύο ώρες περίπου. Ελέγχω μήπως χρειστεί επιπλέον νερό.

πηγή: http://www.sintagespareas.gr

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!