Αντί για τραγούδια… παρατράγουδα! Οι δηλώσεις του Αντώνη Ρέμου στη «Hurriyet» σχετικά με τον Κεμάλ Ατατούρκ -τις οποίες παρέθεσε η «Espresso»- αλλά και οι εξηγήσεις που έδωσε κατόπιν, μέσω της ανάρτησής του στο facebook, υποστηρίζοντας ότι είτε έγινε λανθασμένη μετάφραση από τα τουρκικά στα ελληνικά είτε τα μέσα της γειτονικής χώρας άλλαξαν τα λεγόμενά του, «ταρακούνησαν» τους διοργανωτές μεγάλου live του τραγουδιστή στη Νέα Υόρκη, στις 28 Οκτωβρίου, και τους ανάγκασαν να το ακυρώσουν!
Ο Ρέμος είχε προγραμματίσει να εμφανιστεί, ανήμερα την εθνική μας επέτειο, στο Town Hall, ένα ιστορικό κτίριο στην καρδιά της αμερικανικής μητρόπολης, χωρητικότητας 1.500 ατόμων, και μάλιστα η προπώληση των εισιτηρίων είχε αρχίσει κανονικά, με τα «μαγικά χαρτάκια» να κοστίζουν από 59 έως 119 δολάρια.
Η αντίδραση των Ποντίων
Ωστόσο, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από όσα είπε ο τραγουδιστής -με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ποντιακού Ελληνισμού να ζητάει αντί συγγνώμης μια συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν για την «έκδοση σχετικών με την Ποντιακή Γενοκτονία εργασιών»-, οι υπεύθυνοι του live το ξανασκέφτηκαν και αποφάσισαν να το ακυρώσουν, αφού οι ομογενείς εμφανίζονται εξαιρετικά ενοχλημένοι.
Στο μεταξύ, στην Αθήνα, ο Γιάννης Μπουτάρης (τον οποίο ο Ρέμος αποκάλεσε «επιχειρηματία», όταν ο Τούρκος δημοσιογράφος επισήμανε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναγνωρίζει τη σημασία του σπιτιού του Κεμάλ στην πόλη) επανέλαβε ότι «ο Ατατούρκ είναι Σαλονικιός».
«Ιστορικά ο Κεμάλ Ατατούρκ έκανε θηριώδη πράγματα για την Τουρκία, έδιωξε τους σουλτάνους, αποκατέστησε το λατινικό αλφάβητο, έδιωξε τα ρούχα τα περίεργα και εγκατέστησε σωστά το κοσμικό κράτος στην Τουρκία. Τώρα, το ότι έκανε και εγκλήματα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, αλλά ήταν ένας ηγέτης εξαιρετικού μεγέθους. Και να σας πω και κάτι άλλο; Εγώ, όταν πάω στην Τουρκία, λέω στους Τούρκους “εσείς μπορεί να λέτε ότι ο Κεμάλ ήταν Τούρκος, εγώ λέω ότι ήταν Σαλονικιός”» είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Μπουτάρης, στο περιθώριο των εγκαινίων της έκθεσής του, στην γκαλερί A. Antonopoulou Αrt, με τίτλο «Το χάος των αναμνήσεων – Αφηγήσεις από τη συλλογή με τα κιτς αντικείμενα του Γ. Μπουτάρη».
Πηγή: espressonews, press-news