Κρατάμε επιφυλάξεις για το συγκεκριμένο θέμα καθώς είναι εικασίες… εντούτοις σας το μεταφέρουμε όπως το διαβάσαμε…

Τελικά μήπως ο νεκρός δεν είναι νεκρός…. Σκεφτείτε την ανακοίνωση του θανάτου του με αιτία, ανακοπή καρδίας την έκανε το ίδιο το νοσοκομείο που ήταν αντιπρόεδρος! Και η κηδεία του θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο….
Ο Ανδρέας Βγενόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που όλοι ήθελαν νεκρό ή τους βόλευε να είναι νεκρός. Ήταν κάποιος που μέχρι σήμερα δεν είχε προβλήματα καρδιάς εν τέλει όμως οι στενοχώριες ίσως τελικά ήταν πάρα πολύ βαριές για να τις αντέξει.

Ήταν σε μετωπική σύγκρουση με την νυν κυβέρνηση του Α.Τσίπρα αλλά και με την Δικαιοσύνη (τουλάχιστον μέρος αυτής) καθώς όπως είναι γνωστό είχε κάνει μήνυση μέχρι και στην…
πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.
Ήταν σε μετωπική σύγκρουση με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο.
Όλη η Κύπρος ήθελε το «κεφάλι» του καθώς τον θεωρούσαν υπεύθυνο για την πτώχευση των τραπεζών της και ότι εξαιτίας του επήλθε το «κούρεμα» καταθέσεων το 2013.

Με την υπόθεση της κατάρρευσης της Λαϊκής τράπεζας και τον ίδιο τον επιχειρηματία να περνά στην αντεπίθεση βάζοντας στο…στόχαστρο την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου οι εξελίξεις τους τελευταίους μήνες ήταν συνεχείς και ραγδαίες, σε πολλαπλά δικαστικά μέτωπα, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να δηλώνει «καλοδεχούμενες οι έρευνες».

Η τελευταία δικαστική εξέλιξη ήρθε μόλις πριν από τρία 24ώρα όταν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου αποφάσισε την ανάσυρση από το αρχείο των δύο αναφορών που είχε καταθέσει ο εισαγγελέας Εφετών, Ιωάννης Αγγελής σχετικά με παρεμβάσεις στο έργο του όσο αφορά τους χειρισμούς του σε υπόθεση του επιχειρηματία.
Οι δύο αναφορές είχαν τεθεί στο αρχείο από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη στις 30 Ιουνίου 2016 ο οποίος είχε κρίνει πως δεν είχαν προκύψει στοιχεία που να τις τεκμηριώνουν.

Είχε προηγηθεί στις αρχές Οκτωβρίου 2016 η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ανδρέα Βγενόπουλου και 14 ακόμα στελεχών της Marfin από την Εισαγγελία Διαφθοράς για απιστία σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη ασκήθηκε μετά το πέρας της έρευνας από την εισαγγελία Διαφθοράς για δάνειο ύψους 200 εκατομμυρίων το οποίο δόθηκε – κατά τη δίωξη- χωρίς εξασφαλίσεις στην επενδυτική εταιρία IRF συμφερόντων της εφοπλίστριας Αγγελικής Φράγκου.
Η άσκηση της ποινικής δίωξης ήρθε μετά την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο στο οποίο είχε τεθεί από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη η οποία είχε βρεθεί στην επικαιρότητα όταν κατήγγειλε με αναφορά της πως δέχθηκε πιέσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για την υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.

Την ανάσυρση της υπόθεσης από το αρχείο είχε αποφασίσει το καλοκαίρι του 2016 η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή την προσκόμιση νέων στοιχείων, όπως αναφορών πρώην βουλευτών και συγκεκριμένα των Γιάννη Τσιρώνη και Νίκου Σηφουνάκη, την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της Γεωργίας Τσατάνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση, σειρά δημοσιευμάτων αλλά και το γεγονός ότι η προηγουμένη ποινική διαδικαςία είχε ξεκινήσει με αυτοκαταγγελία του επιχειρηματία.

Το επίμαχο δάνειο άρχισε να χορηγείται το 2006 με (ποσό 75.000.000 αρχικά) και με τις αναχρηματοδοτήσεις έφτασε τα 200.000.000 ευρώ. Από τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας που κατέληξε σε δίωξη, φαίνεται ότι το επίμαχο δάνειο χορηγήθηκε για να αγοραστούν από την επενδυτική εταιρία μετοχές του ομίλου MIG και ΜRB, του ομίλου δηλαδή όπου άνηκε η τράπεζα η οποία έδινε και το δάνειο.

Τότε ο επιχειρηματίας σε ανακοίνωση του έκανε λόγο για μη «σύννομη» ποινική δίωξη αναφέροντας: «Η υπόθεση είχε τεθεί, όπως είναι γνωστό, στο αρχείο μετά από πολύχρονη προκαταρκτική εξέταση με πλήρως αιτιολογημένη διάταξη της αρμόδιας εισαγγελέως.

Γι’ αυτό η άσκηση ποινικής δίωξης προϋπέθετε, σύμφωνα με τον νόμο, την ύπαρξη νέων σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων αλλά και την προηγούμενη ακρόασή μου από τους εισαγγελείς που ασχολήθηκαν εκ νέου με την υπόθεση. Ούτε νέα στοιχεία υπήρξαν όμως, εξ όσων γνωρίζω, ούτε κλήθηκα ποτέ για να ασκήσω το θεμελιώδες δικαίωμά μου να ακουστώ και να υποδείξω τα μέσα της υπεράσπισής μου.

Πηγή: Παράπονα Ρόδου

loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια