Μερικοί το έχουν χαρακτηρίσει και ως τον «βασιλιά των φρούτων». Είναι σίγουρα από τα πιο γνωστά φρούτα στον κόσμο, αλλά είναι τροπικό και έτσι δεν συμπεριλαμβάνεται συχνά στην μεσογειακή διατροφή μας.

Ο λόγος γίνεται για το μάνγκο και τις μοναδικές του ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.

Image result for mangko

Δείτε ποιες είναι αυτές και την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην αγορά, μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε και μάνγκο!

Καταπολεμάει τον καρκίνο

Έρευνα από το Ινστιτούτο Obesity Research and Program Evaluation του πανεπιστημίου Texas A&M στις ΗΠΑ έδειξε ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων σε ποσοστό 90%. Επίσης αποδείχτηκε ότι οι πολυφαινόλες του μάνγκο εστίασαν την δράση τους επάνω στα καρκινικά κύτταρα. Τέλος ακόμα και η φλεγμονή έδειξε σημαντική μείωση τόσο στα καρκινικά, όσο και στα υγιή κύτταρα.

Κάνει καλό στα άτομα με διαβήτη

Το μάνγκο είναι χρήσιμο στη ρύθμιση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Περιέχει την ουσία mangiferin, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που μειώνει την απορρόφηση της γλυκόζης στο σώμα και περιορίζει τα ένζυμα, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται η πέψη των υδατανθράκων. Επίσης, οι πολυφαινόλες που περιέχει έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Το μάνγκο έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και συνεπώς μπορεί να καταναλωθεί (με μέτρο) από άτομα με διαβήτη.

Βελτιώνει την μνήμη

Το μάνγκο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη B6, η οποία έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και την υγεία του νευρικού συστήματος. Είναι μια βιταμίνη που βοηθάει στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Το γλουταμινικό οξύ που επίσης περιέχει το μάνγκο βελτιώνει την ικανότητα συγκέντρωσης και μνήμης του ατόμου.

Μειώνει τη χοληστερίνη

Το μάνγκο είναι πλούσιο σε ίνες που μειώνουν την κακή χοληστερόλη στο αίμα. Βοηθάει στον περιορισμό της δράσης της ορμόνης λεπτίνης που παράγει κύτταρα του λίπους. Η βιταμίνη-C και η πηκτίνη βοηθούν επίσης στην μείωση της LDL χοληστερόλης στον οργανισμό. Το μάνγκο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινολικά αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν την αύξηση της συσσώρευσης λίπους και τον σχηματισμό πλάκας στα τοιχώματα των αρτηριών.

Πηγή

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!