Η σπιτική ζύμη για πίτσα δεν συγκρίνεται με τίποτα όμως θα δείτε πως η αραβική πίτα ή η πίτα για σουβλάκι φτιάχνουν τη νοστιμότερη πίτσα στο λεπτό, λεπτή και ανάλαφρη.
Υλικά
4 μέτριες αραβικές πίτες ή πίτες για σουβλάκι
100γρ. μανιτάρια σε φέτες
2 πιπεριές κίτρινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
2 πιπεριές κόκκινες σε ροδέλες, κομμένες στη μέση
Για τη σάλτσα ντομάτας
1 συσκευασία ντοματάκι κονκασέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη
αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτετε το ντοματάκι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά της ντομάτας. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.
Βήμα 3
Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά.
Tips:
*Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη μοτσαρέλα για πίτσα σε κάθε μία ή να προσθέσετε στο τέλος φλέικς παρμεζάνας.
*Μην παραψήσετε τις πίτες για να βγουν αφράτες και τα υλικά να παραμείνουν ζουμερά.
*Μπορείτε επίσης να ψήσετε τα λαχανικά σας σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάροντάς τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
*Στην πίτσα από μυρωδικά ταιριάζουν πολύ η ρίγανη, το θυμάρι και ο βασιλικός σε φρέσκια ή ξερή μορφή.
Πηγή: olivemagazine
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας