Μπεσαμέλ. Υπέροχη, απαραίτητη γαλλική βοήθεια, που η συμβολή της άλλαξε πολλά πιάτα που ήταν καθαρά ελληνικά. Μια συνταγή για μπεσαμέλ του ν. Τσελεμεντέ πάντα ακριβής και αλάνθαστος , με σίγουρη νοστιμιά και επιτυχία.
Υλικά συνταγής
- 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
- 7 κουταλιές σούπες αλεύρι ή κορν φλάουερ
- 5 κ.σ. βούτυρο
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο [προαιρετικά]
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε, σε μέτρια φωτιά, να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή με το σύρμα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο.
- Προσθέτετε το γάλα, με μια ΚΟΦΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσέχοντας να μη μας σβολιάσει το αλεύρι και να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «δέσει» η κρέμα.
- Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και την αφήνετε να κρυώσει.
- Μόλις μισοκρυώσει ρίχνετε στη κρέμα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, για να ενσωματωθούν αμέσως με το μείγμα. Η κρέμα σας πρέπει να είναι λεία.
Ανάλογα με τη χρήση της μπεσαμέλ πρέπει να αλλάζει η πυκνότητά της ως εξής: α] αραιή για σάλτσες ή σούπες β] μέτρια δηλ. κανονική για παστίτσιο μουσακά, τυρόπιτες κ.λ.π. γ] πυκνή για μπουρεκάκια, κροκέτες.
Πηγή:
loading...
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας
Περί ευθύνης:
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!