Μπεσαμέλ. Υπέροχη, απαραίτητη γαλλική βοήθεια, που η συμβολή της άλλαξε πολλά πιάτα που ήταν καθαρά ελληνικά. Μια συνταγή για μπεσαμέλ του ν. Τσελεμεντέ πάντα ακριβής και αλάνθαστος , με σίγουρη νοστιμιά και επιτυχία.

Υλικά συνταγής

  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 7 κουταλιές σούπες αλεύρι ή κορν φλάουερ
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο [προαιρετικά]
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε, σε μέτρια φωτιά, να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα ή με το σύρμα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο.
  2. Προσθέτετε το γάλα, με μια ΚΟΦΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσέχοντας να μη μας σβολιάσει το αλεύρι και να πετύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς και αφήνετε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «δέσει» η κρέμα.
  4. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και την αφήνετε να κρυώσει.
  5. Μόλις μισοκρυώσει ρίχνετε στη κρέμα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, για να ενσωματωθούν αμέσως με το μείγμα. Η κρέμα σας πρέπει να είναι λεία.

Ανάλογα με τη χρήση της μπεσαμέλ πρέπει να αλλάζει η πυκνότητά της ως εξής: α] αραιή για σάλτσες ή σούπες  β] μέτρια δηλ. κανονική για παστίτσιο μουσακά, τυρόπιτες κ.λ.π. γ] πυκνή για μπουρεκάκια, κροκέτες.

Πηγή: 

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια