Ανοίγει μια έτοιμη ζύμη για μπισκότα και φτιάχνει κάτι απολαυστικά απροσδόκητο…
Τι καλύτερο από ένα φρέσκο ντόνατ; Η παρακάτω συνταγή για σπιτικούς λουκουμάδες είναι πανεύκολη και φτιάχνονται μέσα σε 10 λεπτά!
Θα χρειαστείτε:
Ίσα μέρη κανέλας και ζάχαρης
Δυο κουταλιές μαργαρίνη ή βούτυρο
1 κουτί έτοιμης ζύμης για μπισκότα
Φυτικό λάδι
Ξεκινήστε αναμιγνύοντας την κανέλα και την ζάχαρη σε ένα μπολ.
Στη συνέχεια, λιώστε λίγη μαργαρίνη ή βούτυρο σε ένα ξεχωριστό μπολ και αφήστε το δίπλα στο μίγμα της ζάχαρης και της κανέλας.
Τώρα, ανοίξτε την ζύμη μπισκότων και φτιάξτε σε κάθε ντονατ μια τρύπα, με ένα πώμα φιάλης.
Το πώμα φιάλης κάνει καλά τη δουλειά του.
Μη πετάξετε αυτές τις μικρές τρυπούλες που βγήκαν! Θα τα τηγανίσετε σε μικρά μπαλάκια αργότερα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου ένα φλιτζάνι φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά μέχρι να κάψει το λάδι. Μη ρίξετε τα ντονατ πριν να είναι καυτό αρκετά το λάδι γιατί δεν θα μαγειρευτούν σωστά. Θα πρέπει τα ντονατ να αποκτήσουν μια κρούστα εξωτερικά και στο εσωτερικό να είναι μαλακά.
Ρίξτε προσεκτικά τα ντόνατ στο τηγάνι, ένα τη φορά. Μέχρι να τα βάλετε όλα στο τηγάνι, θα χρειαστεί να τα αναποδογυρίσετε.
Συνήθως χρειάζεται περίπου ένα λεπτό ανά πλευρά για να μαγειρευτούν, μέχρι να ροδίσει το εξωτερικό.
Χρησιμοποιήστε λαβίδα ή ξυλάκια για να τα γυρίζετε και να τα τραβήξετε.
Βγάλτε τα ντόνατ μόλις ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τα σε μια χαρτοπετσέτα ή σε μια σχάρα για να κρυώσουν. Αν έχετε και άλλες παρτίδες, συνεχίστε το τηγάνισμα.
Μόλις κρυώσουν, ήρθε η ώρα να τα πασπαλίσουμε. Βουτήξτε το κάθε ντόνατ στη μαργαρίνη / βούτυρο …
… Και, στη συνέχεια, βάλτε το στο μίγμα ζάχαρης και κανέλας.
Καλή σας όρεξη!
Μόλις τηγανίσετε όλα τα ντόνατ, ρίξτε στο λάδι και όλα τα κυκλάκια που αφαιρέσαμε από τις τρύπες τους. Το βίντεο που ακολουθεί δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία:
Πηγή: fumara.gr