Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero!
Υλικά για το παντεσπάνι
5 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη άχνη
200 γρ φουντούκια αλεσμένα
2 κ.σ κακάο
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γλ. μπέκιν
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.
Για την κρέμα θα χρειαστούμε:
600 γρ κρύα κρέμα γάλακτος
600 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. μερέντα
5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες
200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια,( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.
Βρέχουμε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση μας αρέσει.
Βάζουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτουμε την τούρτα, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.