Χριστουγεννιάτικη τούρτα Ferrero!

Υλικά για το παντεσπάνι

5 αυγά

6 κ.σ. ζάχαρη άχνη

200 γρ φουντούκια αλεσμένα

2 κ.σ κακάο

2 κ.σ. αλεύρι

2 κ.γλ. μπέκιν

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

IMG_1618

Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέκιν και το κακάο κοσκινισμένα, όπως και τα φουντούκια, τα ανακατεύουμε απαλά, με μία μαρίζ.
IMG_1621
IMG_1625
Βάζουμε το μείγμα σε 26αρι ταψί και το ψήνουμε 30 λεπτά στους 175 βαθμούς.
IMG_1631

Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο πάτους.

Για την κρέμα  θα χρειαστούμε:

600 γρ κρύα κρέμα γάλακτος

600 γρ. κουβερτούρα

4 κ.σ. μερέντα

5 γκοφρέτες φουντουκιού ψιλοκομμένες

200 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

IMG_1647

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπέν μαρί.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί, προσθέτουμε την μερέντα, την λιωμένη κουβερτούρα, 3-4 κουταλιές φουντούκια,( τα υπόλοιπα για το στόλισμα) και τις γκοφρέτες, ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν.

Βρέχουμε το παντεσπάνι, πάνω- κάτω με 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αραιωμένο, με λίγο νεράκι 1-2 κ.σ. από γλυκό του κουταλιού, ότι γεύση μας αρέσει.

IMG_1648

Βάζουμε τη μισή κρέμα στο κέντρο και με την υπόλοιπη καλύπτουμε την τούρτα, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φουντούκια.

IMG_1657

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
loading...
Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!