Search
7483ca8b7ff9a96ef375adf640efcf4b

Τόσα μας χρωστούν οι Γερμανοί – Τι αποκάλυψε ο Δημήτρης Μάρδας;

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας αποκάλυψε στην Επιτροπή της Βουλής για τον λογιστικό έλεγχο του χρέους, πως οι γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα υπολογίζονται στα 278,7 δισεκατομμύρια ευρώ.
Απο το συγκεκριμένο τεράστιο ποσό, τα 10,3 δισεκατομμύρια ευρώ αφορούν στο λεγόμενο κατοχικό δάνειο που χορηγήθηκε αναγκαστικά στη Γερμανία, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά τις αποζημιώσεις σε θύματα και καταστροφές υποδομών.

Ο κ. Μάρδας σημείωσε πως στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους έχει γίνει μία πάρα πολύ καλή δουλειά, όπου συλλέγονται όλα τα στοιχεία που δικαιολογούν το μέρος του χρέους που συνδέεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ωστόσο, δήλωσε πως στη Συνδιάσκεψη των Παρισίων του 1946 το ποσό αυτό είχε οριστεί στα 341,2 δισεκατομμύρια δολάρια εκείνη την εποχή.

 

 
newsit.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *