Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Μεσσηνία όπως μας την εμπιστεύτηκε η κυρία Μαντώ Ηλιοπούλου από το εστιατόριο Θάμα. Οι σταφίδες δίνουν στη σάλτσα της ντομάτας μια ιδιαίτερη, ελαφρώς γλυκόξινη γεύση που μεταμορφώνουν τον μπακαλιάρο σε ένα πιάτο απίστευτης νοστιμιάς.
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο, σε φέτες
- 3 κρεμμύδια μεγάλα, σε ροδέλες
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι σταφίδα μαύρη Κορινθιακή
- 1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας φρέσκιας
- 3 ντομάτες, σε ροδέλες
- 3 φύλλα δάφνης
- 3 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρείτε στην ενότητα Συμβουλές.
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφού μελώσουν, ρίχνετε το χυμό της ντομάτας, πολύ λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σταφίδες.
Βήμα 3
Σε ένα ταψί στρώνετε τις ροδέλες της ντομάτας, από πάνω ακουμπάτε τις φέτες του μπακαλιάρου και τα δαφνόφυλλα.
Βήμα 4
Περιχύνετε το φαγητό στο ταψί με τη σάλτσα από το τηγάνι και ψήνετε στο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι το λάδι να βγει στην επιφάνεια. Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα, συνοδεύοντας με φρέσκο ψωμί.
Πηγή
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας