Το πιο φρέσκο παγωτό γίνεται… με υγρό άζωτο!

Το κατάστημα «Laboratorists Chin Chin» στο Camden Town της Βρετανίας δεν είναι μια συνηθισμένη τζελατερία αλλά ένα…
εργαστήριο τρελών επιστημόνων που παρασκευάζουν μοναδικές γεύσεις παγωτού χρησιμοποιώντας… υγρό άζωτο!

Ο ιδιοκτήτης Ahrash Akbari-Kalhur φοράει προστατευτικά γυαλιά και κάνει το παγωτό επί τόπου, μέσα σε ένα σύννεφο… ατμού! Πρώτα ρίχνει το μίγμα του παγωτού στο μίξερ και στη συνέχεια συμπληρώνει μια δόση υγρού αζώτου. Το παγωτό παγώνει αμέσως και διακοσμείται στη συνέχεια με σιρόπια, ξηρούς καρπούς ή τρούφα.«Με τον τρόπο αυτό το μίγμα του παγωτού παγώνει αμέσως και αποφεύγεται η δημιουργία κρυστάλλων. Επιπλέον το παγωτό αποκτά λεία υφή και απαλή γεύση, χωρίς αντιαισθητικά κομμάτια πάγου στο εσωτερικό του», εξηγεί ο ιδιοκτήτης.

Η όλη διαδικασία γίνεται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, ενώ το εργαστήριο της τζελατερίας είναι σε κοινή θέα, αποτελώντας την «ατραξιόν» του καταστήματος. Όσο για το γευστικό αποτέλεσμα; Σούπερ cool, λαχταριστό και πρωτίστως διαφορετικό!

loading...

on-news.gr

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια