ΤΟ ΝΕΡΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΥΒΕΙ ΕΝΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΜΥΣΤΙΚΟ!

Ήταν κάποτε λατομείο τώρα βρίσκεται στη θέση του μια λίμνη. Οι ντόπιοι στο Μπάξτον στην περιοχή Ντέρμπισαϊρ της Αγγλίας την ονομάζουν «Γαλάζια Λίμνη». Εμφανισιακά είναι όνομα και πράμα…
Το νερό μοιάζει κρυστάλλινο και από μακριά έχει ένα εντυπωσιακό γαλάζιο χρώμα. Τα φαινόμενα όμως στην περίπτωση αυτή απατούν. Εξαιτίας της σύστασής τους, τα νερά της «Γαλάζιας Λίμνης» κάθε άλλο παρά ευχάριστα και ειδυλλιακά είναι. Για την ακρίβεια είναι εξίσου τοξικά με τη χλωρίνη. Παρ’ όλα αυτά η λίμνη είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην περιοχή!

loading...

Η λίμνη είναι γεμάτη παλιά κομμάτια αυτοκινήτων, νεκρά ζώα, περιττώματα και σκουπίδια.

Το pH της λίμνης είναι pH11.3, οριακά χαμηλότερο δηλαδή από της αμμωνίας που έχει pH11.5 και της χλωρίνης που έχει pH12.6.

Το πιο σοκαριστικό; Ο κόσμος επιμένει να έρχεται εδώ για μπάνιο!

Ταμπέλες που προειδοποιούν για την τοξικότητα της λίμνης υπάρχουν παντού στις όχθες της.

Τα σκουπίδια της λίμνης είναι μάλιστα ορατά. Αυτό όμως δεν σταματά τον κόσμο να μπαίνει στο νερό.

Οικογένειες με παιδιά συρρέουν σε αυτή τη λίμνη στο Μπάξτον για να κάνουν μπάνιο, παρά τις προειδοποιήσεις.

Θεωρούν ότι αν δεν μπουν ολόκληροι στο νερό δεν υπάρχει πρόβλημα.

Ενώ στην ουσία κολυμπάνε μέσα σε δηλητήριο.

Το έντονο χρώμα του νερού οφείλεται στα γύρω πετρώματα από τα οποία μεταφέρεται στο νερό ασβεστίτης, που κάνει το χρώμα του τυρκουάζ.

Οι ντόπιοι έχουν απευθυνθεί στο δήμο ζητώντας να πάρει μέτρα ώστε να σταματήσει ο κόσμος να επισκέπτεται τη λίμνη. Επειδή όμως πρόκειται για ιδιωτική περιοχή, η πολιτεία δεν μπορεί να επέμβει.

Έχουν επίσης προσπαθήσει να πείσουν να γίνει αποστράγγιση της λίμνης, η πολιτεία όμως δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί το νερό είναι τόσο τοξικό.

Πολλές φορές μέχρι και μητέρες με μωρά μπαίνουν στο νερό για να κολυμπήσουν, αγνοώντας τις προειδοποιητικές ταμπέλες. Απίστευτο πραγματικά!

loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!