Search
varoufakis-schaublenew

Σόιμπλε σε Βαρουφάκη: »Αν θέλετε να βγείτε από το ευρώ, θα σας βοηθήσουμε!»

Την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ φέρεται να πρότεινε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη. 
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Αγορά» ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο περιθώριο του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, πρότεινε την έξοδο της χώρας από το ευρώ.
 
Η εφημερίδα παρουσιάζει αναλυτικά τον διάλογο:
 
Βαρουφάκης: Θέλουμε να προχωρήσει η υλοποίηση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου
 
Σόιμπλε: Εμείς πιστεύουμε ότι η 5η αξιολόγηση του προγράμματος της Ελλάδας πρέπει να ολοκληρωθεί ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή και με τα προαπαιτούμενα  που είχαν ορισθεί πριν από τις εκλογές, με επιτόπου επιθεωρήσεις από την… τρόικα στην Αθήνα. Μέχρι τότε δεν πρέπει να υπάρξει καμία απολύτως εκταμίευση.
 
Βαρουφάκης: Κοιτάξτε να δείτε, αυτά τα πράγματα δεν γίνονται, μόλις αποφασίσαμε κάτι άλλο στο Eurogroup.
 
Σόιμπλε: Εν τοιαύτη περιπτώσει, υπάρχουν επιλογές. Για παράδειγμα, όποτε θέλετε μπορείτε να φύγετε από το ευρώ. Εμείς θα σας βοηθούσε σε αυτή τη διαδικασία.
 
Βαρουφάκης: Όπως γνωρίζετε, αυτή δεν είναι η επιλογή μας.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *