Search
227436cf723028fc924d08a62ccb6f44_L

Συνταγή για υγιεινά μπισκότα με σοκολάτα και καρύδα

Θέλετε να απολαύσετε κάτι γλυκό αλλά υγιεινό που θα σας δώσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά χωρίς να χαλάσει τη σιλουέτα σας; Η παρακάτω συνταγή είναι αυτό που χρειάζεστε!

Συνδυάζοντας τη σοκολάτα με την εξωτική καρύδα, μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα υπέροχα μπισκότα για κάθε στιγμή της ημέρας!

Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά
Μερίδες: 24

Υλικά

– 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 3 κουταλιές της σούπας κακάο Valrhona
– 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
– ¼ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι
– 1 φλιτζάνι τρίμμα καρύδας χωρίς ζάχαρη
– 150 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
– ½ φλιτζάνι ραφιναρισμένο κοκοφοινικέλαιο
– ½ φλιτζάνι σιρόπι από καστανό ρύζι
– ¼ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
– 2 κουταλιές του γλυκού νερό
– 1 ¼ εκχύλισμα καρύδας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε το αλεύρι, το κακάο, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε το τρίμμα καρύδας και 120 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.

2. Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε το κοκοφοινικέλαιο, το σιρόπι από καστανό ρύζι και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέτετε τα υλικά από το άλλο μπολ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

3. Μοιράζετε τη ζύμη σε μπαλάκια, σε μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το κουτάλι της σούπας. Απλώνετε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με τα μπισκότα να έχουν μεταξύ τους απόσταση 2,5 περίπου εκατοστά. Πασπαλίζετε τα μπισκότα με τα κομμάτια σοκολάτας που έχουν απομείνει. Πιέζετε ελαφρώς ώστε να μπουν μέσα στη ζύμη.

4. Ψήνετε για 8 λεπτά περίπου, έως ότου λιώσουν ελαφρώς τα κομμάτια της σοκολάτας επάνω στα μπισκότα. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν για 2 λεπτά.

Συμβουλή: Κρατήστε τα μπισκότα σε ένα αεροστεγές σκεύος για να διατηρηθούν φρέσκα και τραγανά έως και 3 ημέρες.

cookies

 

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *