Search
konsolas

Συνέντευξη του Μάνου Κόνσολα εφ’ όλης της ύλης. 10 απαντήσεις σε ερωτήσεις που «καίνε» τους πολίτες

Ενδιαφέρουσες απαντήσεις σε ερωτήσεις για εξειδικευμένα θέματα, έδωσε σε συνέντευξή του ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας. Στη συνέντευξή του ο Μάνος Κόνσολας απαντά για το ευρώ, για την εγγύηση των πολιτών στις τράπεζες, για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας, για το πώς θα λυθεί το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στα νοσοκομεία των νησιών, για την επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε κατά την προεκλογική περίοδο η ΝΔ, για την ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, ακόμα και για ένα μεγάλο κυβερνητικό Συνασπισμό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ο Μάνος Κόνσολας απάντησε στις σχετικές ερωτήσεις ως εξής:

1.Κινδυνεύει η Ελλάδα να βγει από το ευρώ;

Οι Έλληνες πολίτες, σε συντριπτικό ποσοστό, θέλουν παραμονή στο ευρώ. Αυτό είναι ένα δεδομένο που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει, κανείς δεν μπορεί να το προσπεράσει. Ο κίνδυνος μπορεί να προέλθει μόνο από πολιτικές που κινούνται εκτός του ευρωπαϊκού πλαισίου, ουσιαστικά όμως θα πρόκειται για αυτοχειρία και οι πολίτες θα αντιδράσουν. Δεν υπάρχει μηχανισμός εξόδου μιας χώρας από το ευρώ, κανείς δεν μπορεί να μας διώξει.

2. Τι σημαίνει η χθεσινή απόφαση της ΕΚΤ για τον πολίτη και τη χώρα;

Είναι μια σπουδαία εξέλιξη. Σημαίνει ότι από τον Ιούλιο και για 15 μήνες θα πέσουν 33 δις ευρώ για αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Σημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ρευστότητα 33 δις, τα επιτόκια θα πέσουν και θα χορηγούνται δάνεια σε πολίτες και επιχειρήσεις. Θα αυξηθεί η ζήτηση και η απασχόληση.
Ο Σύριζα προσποιείται ότι δεν έχει καταλάβει τι σημαίνει η απόφαση αυτή. Γιατί έχει ως προϋπόθεση να κλείσει η αξιολόγηση και να υπάρξει συμφωνία για την προληπτική πιστωτική γραμμή, πράγματα που ο Σύριζα αρνείται.

3.Είναι εγγυημένες οι καταθέσεις των πολιτών;

Οι καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών είναι εγγυημένες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, είναι εγγυημένες όσο είμαστε μέλος της ευρωζώνης και ακολουθούμε πολιτικές ευθύνης και συνεργασίας με τους εταίρους μας.
Το τραπεζικό μας σύστημα λειτουργεί με τους κανόνες της Ε.Ε. Αυτοί οι κανόνες διασφαλίζουν την ασφάλεια των καταθέσεων και τη σταθερότητα.

4.Εκφράσατε την αντίθεση σας όχι μόνο στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και για την αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό από το 6.5% στο 13%. Αν τα φέρει στη Βουλή μια κυβέρνηση της Ν.Δ τι θα κάνετε;

Ότι λέω, ισχύει και το εννοώ.
Δέσμευση της Ν.Δ είναι ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Δέσμευση και θέση δική μου είναι ότι μία αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στο 13% θα ανακόψει τη δυναμική και την ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας, θα οδηγήσει σε απώλειες εσόδων και μείωση των θέσεων εργασίας.

5.Τα νησιά μας είναι χωρίς γιατρούς. Πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα;

Μόνο με μισθολογικά και θεσμικά κίνητρα για τους γιατρούς που επιλέγουν να υπηρετήσουν στα νησιά. Η ρήτρα νησιωτικότητας πρέπει να έχει οριζόντια εφαρμογή, δεν μπορεί να υπάρχει ενιαίο μισθολόγιο που να συμπεριλαμβάνει και τους γιατρούς που πρέπει να υπηρετούν στα νησιά. Πιστεύω επίσης ότι πρέπει να θεσπιστεί η ειδικότητα της επείγουσας ιατρικής, και οι γιατροί αυτής της ειδικότητας πρέπει να τοποθετούνται στα νησιά. Η λύση του προβλήματος αυτού αλλά και του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης περνάει μέσα από μια νέα περιφερειακή πολιτική της Ε.Ε για τα νησιά μας.

6.Θα μπορούσε να συνεργαστεί η ΝΔ με το Σύριζα, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή μεγάλου συνασπισμού;

Στην ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας δεν χωρούν αστερίσκοι. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι είναι η παράταξη της ευθύνης.
Η χώρα χρειάζεται ευρείες συναινέσεις, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει η αποδοχή του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας και της παραμονής της στο ευρώ. Με βάση αυτή την αποδοχή μπορούν να οικοδομηθούν συνεργασίες, ο Σύριζα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται αυτό τον αδιαπραγμάτευτο όρο.

7.Είστε σύμφωνος με τη στρατηγική του φόβου που επέλεξε η Ν.Δ και η οποία δεν δείχνει να αποδίδει;

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα αλλά και τις επιπτώσεις από τα όσα λέει ή προτείνει ο Σύριζα.
Εγώ έχω επιλέξει να μιλάω με επιχειρήματα, να εκπέμπω ένα θετικό μήνυμα. Ένα μήνυμα που θα δίνει αληθινή ελπίδα, θα περιέχει ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις για την επόμενη μέρα.

8.Η ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού, με έδρα τη Ρόδο, ήταν δική σας πρόταση και πρωτοβουλία. Υπάρχει περίπτωση να ακυρωθεί από μια κυβέρνηση Σύριζα;

Το Κράτος πρέπει να έχει συνέχεια. Δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποιος για να ματαιώσει ή να ακυρώσει μια σημαντική κατάκτηση του Ροδιακού λαού. Θέλω να υπενθυμίσω ότι η πρόταση μου αυτή μετεξελίχθηκε σε κοινή πρωτοβουλία και στηρίχθηκε από τους φορείς του νησιού. Αποκαταστάθηκε μια αδικία εις βάρος του νησιού μας. Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι θα προχωρήσει η λειτουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων.

9.Μπορείτε να εγγυηθείτε στους πολίτες ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και νέο μνημόνιο;

Δεν υπάρχουν περιθώρια αλλά και αντοχές για νέες περικοπές.
Μόνο για διαθρωτικά μέτρα και μεταρρυθμίσεις μπορούμε να συζητάμε και για αναπτυξιακές πολιτικές.
Να αρχίσει να αποκλιμακώνεται η υπερφορολόγηση, να αφαιρούνται βάρη από τους πολίτες με τη μείωση της φορολογίας στο 15% για τις επιχειρήσεις και των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα. Με αναμόρφωση του ΕΝΦΙΑ και μεσοσταθμική μείωση 7% μέσα στο 2015.

10. Γιατί η Δωδεκάνησος πρέπει να έχει Βουλευτή το Μάνο Κόνσολα; Γιατί να σας ψηφίσουν;

Γιατί η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη, Χρειάζεται Δύναμη, Αλήθεια, Ελπίδα και Αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Τίμησα την εμπιστοσύνη των πολιτών, ήμουν και θα συνεχίσω να είμαι δίπλα τους.
Έχω μεγαλύτερη θέληση και αποφασιστικότητα να διεκδικήσω δυναμικά, να συνεχίσω να έχω όχι την ίδια έντονη δραστηριότητα αλλά ακόμα μεγαλύτερη,
Κυρίως όμως να έχω πάντα ανοιχτή την πόρτα μου στον πολίτη της Δωδεκανήσου.

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *