ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Συγκλονιστικός ο ήρωας της Ρόδου: “Έκανα απλά το καθήκον μου ως άνθρωπος”

Συγκλονιστικός ο ήρωας της Ρόδου: “Έκανα απλά το καθήκον μου ως άνθρωπος”

Αυτό είναι ένδειξη πραγματικής ανθρωπιάς.Ο λοχίας Αντώνης Δεληγιώργος έγινε γνωστός από την ηρωική του στάση απέναντι στους μετανάστες στη Ρόδο.

Όλα ξεκίνησαν όταν αυτός και η σύζυγός του σταμάτησαν σε ένα καφέ δίπλα στη θάλασσα αλλά.Ποτέ δεν φαντάστηκαν ότι η καθημερινή τους βόλτα θα έπαιρνε διαφορετική εξέλιξη.

Τη στιγμή που το δουλεμπορικό έπεσε στα βράχια της Ρόδου διαλύθηκε σε λίγα λεπτά λες και ήταν φτιαγμένο από χαρτί. Σε λίγη ώρα μαζεύτηκαν στην περιοχή σωστικά συνεργεία, η ακτοφυλακή, ασθενοφόρα ακόμα και ψαράδες με τα καΐκια τους.

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο 34χρονος έβγαλε το πουκάμισό του και βούτηξε στο νερό για να σώσει όσους περισσότερους ναυαγούς μπορούσε. Στην αρχή φορούσε τα παπούτσια του αλλά μετά τα έβγαλε για να μπορεί να κινηθεί καλύτερα.

Στο χάος εκείνης στιγμής δεν μπορούσε να θυμηθεί αν είχε σώσει τρεις ή τέσσερις άνδρες, ή τρία ή τέσσερα παιδιά, ή πέντε ή έξι γυναίκες αλλά αυτό που θυμάται είναι έναν άντρα, που ήταν δύσκολο να φτάσει, να κρατιέται από συντρίμμια και να πεθαίνει.

Ο στρατιωτικός έσωσε, εκτός από την γυναίκα που γέννησε στο νοσοκομείο, και την Wegasi Nebiat, την 24χρονη μετανάστρια από την Ερυθραία που φαίνεται στις φωτογραφίες. Αν και ήταν δύσκολη η διάσωσή της λόγω των κυμάτων την άρπαξε στον ώμο του και την έβγαλε στη στεριά.

 

 

Πηγή

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts