Search
00f3c1a43fd3b1ea282d3330e2d3814a

ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ: 5χρονη βοηθά τον 3χρονο αδερφό της από ΑΝΙΑΤΗ ασθένεια (PHOTOS)

Γεμάτες τρυφερότητα και αγάπη είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν την 5χρονη Phoebe Wilkinson να φροντίζει τον 3χρονο αδερφό της Joel, ο οποίος πάσχει από μία σοβαρή ανίατη ασθένεια μυϊκής ατροφίας (Duchenne Muscular Dystrophy). Εξαιτίας αυτής μάλιστα αργότερα θα είναι ανίκανος να περπατήσει.

Ο μικρός διαγνώστηκε με Μυϊκή Δυστροφία τύπου Duchenne, πριν από έξι μήνες όταν οι γονείς του, Emma, 33 ετών και Chris, 36 ετών,  διαπίστωσαν πως στην κυριολεξία πάλευε να μάθει να περπατάει.

Η Μυϊκή Δυστροφία τύπου Duchenne (DMD), είναι ένας είδος μυοπάθειας (πάθησης των μυών), μια γενετική, εκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τους μύες σε ολόκληρο το σώμα. Η πάθηση DMD θεωρείται μια από τις πιο συχνές μυοπάθειες. Επηρεάζει περίπου 1 στις 3.000 αγόρια.

Οι γονείς του Joel κατέρρευσαν όταν οι γιατροί τους είπαν πως η εν λόγω ασθένεια δεν έχει θεραπεία και πως ο μικρός θα ζήσει μέχρι τα 20 του χρόνια. Έτσι αποφάσισαν τα χρόνια που θα ζήσει ο γιος τους, να είναι γεμάτα χαρά!


Στο πλάι του Joel και η 5χρονη αδερφή του, η οποία όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τον φροντίζει πάρα πολύ στο σπίτι αλλά και στο σχολείο. Τον ντύνει, του δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του, τον ταΐζει ενώ στα διαλείμματα στο σχολείο, δεν παίρνει τα μάτια της από πάνω του.

Ο μικρός δυσκολεύεται να περπάτησει πολύ ή ανέβει τις σκάλες ενώ σε λίγο καιρό θα αναγκαστεί να χρησιμοποιεί αναπηρική καρέκλα.




star.gr

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *