Σπιτική λαχταριστή ζαμπονοτυρόπιτα

Οι πίτες είναι χορταστικές και δεν θέλουν ιδιαίτερη προετοιμασία για να γίνουν. Ακολουθείστε την παρακάτω συνταγή και φτιάξτε νόστιμη ζαμπονοτυρόπιτα και να είστε σίγουρες πως δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι!

Υλικά

loading...

1 πακέτο φύλλα κρούστας
250γρ. κίτρινο τυρί
250 γρ. μυζήθρα ανάλατη
250γρ. γραβιέρα
250γρ. χαλούμι
250γρ. κεφαλογραβιέρα
150γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
5 αβγά
6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
φρέσκο πιπέρι

Εκτέλεση

Περνάτε στον τρίφτη όλα τα τυριά. Σ’ ένα μπολ ρίχνετε τα τριμμένα τυριά, το ζαμπόν, το πιπέρι κι ανακατεύετε καλά. Ψιλοκόβετε 4 φύλλα κρούστας και τα προσθέτετε στο μείγμα τυριών κι ανακατεύετε .
Βουτυρώνετε καλά ένα πυρίμαχο μακρόστενο σκεύος και στρώνετε 5 φύλλα στη βάση αλείφοντας με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζετε την γέμιση τυριών. Στρώνετε τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα με βούτυρο. Γυρνάτε τις άκρες προς τα μέσα και της βάζετε στα πλαϊνά. Χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.Χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε και περιχύνετε τη ζαμπονοτυρόπιτα. Αφήνετε για 15΄ και ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
loading...

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!