ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΝΕΑ

Ριζότο φούρνου με σάλτσα τυριού, κοτόπουλο και μπέικον

Ριζότο φούρνου με σάλτσα τυριού, κοτόπουλο και μπέικον

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι αυτό το πιάτο δεν είναι ότι καλύτερο για να… ξεκινήσετε δίαιτα αλλά είναι όμως πραγματικά απολαυστικό. Η σάλτσα με το τυρί τσένταρ είναι απλά μοναδική. Ταιριάζει επίσης με πολλά άλλα φαγητά όπως πατάτες τηγανητές, κοτόπουλο, μακαρόνια μέχρι και με ντορίτος. Απαραίτητο συστατικό για να πήξει είναι το αλεύρι. Το κοτόπουλο ολοκληρώνει το φαγητό δίνοντας του τις πολύτιμες πρωτεΐνες. Το μπέικον τέλος δεν μπορεί παρά από το να απογειώσει την γεύση.

Ρύζι με σάλτσα τυριού, κοτόπουλο και μπέικον. Εύκολο και πεντανόστιμο!
Υλικά
250γρ. καπνιστό μπέικον
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1-2 κουταλιές της σούπας ταμπάσκο
2 φλιτζάνια μαγειρεμένο κοτόπουλο, σε κομμάτια
4 φλιτζάνια λευκό ρύζι στον ατμό
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο τσένταρ

Εκτέλεση

Ψήνουμε το μπέικον, το στραγγίζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Κρατάμε 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος που άφησε στο τηγάνι.
Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει ανακατεύουμε μέσα το αλεύρι και το πιπέρι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και αφρώδες.

Σιγά-σιγά χτυπάμε ελαφρά μέσα τον ζωμό κοτόπουλου. Δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή και ανακατεύουμε τον ζωμό μέχρι να πήξει λίγο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή και ανακατεύουμε μέσα 1 1/2 φλιτζάνι τυρί. Ανακατεύουμε μέσα και το ταμπάσκο. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το λίπος του μπέικον που έχουμε κρατήσει σε ένα τηγάνι ασφαλή για φούρνο. Ανακατεύουμε μέσα το μαγειρεμένο ρύζι. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και την σάλτσα τυριού, ανακατεύοντας για να αναμειχθούν όλα καλά. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τυρί τσένταρ, στη συνέχεια ρίχνουμε από πάνω το μαγειρεμένο μπέικον. Βάζουμε το τηγάνι κάτω από το γκριλ του φούρνου για 3-5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

Πηγή

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια

Related posts