Ένα ποτήρι μπύρα, ένα μεγάλο τραπέζι γεμάτο με φίλους και οικογένεια και τα τραγανά μπουτάκια κοτόπουλου να πρωταγωνιστούν. Δεν είναι όνειρο αλλά η πρότασή μας για σήμερα!
Υλικά
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές φυλλαράκια δεντρολίβανο
- 750-800 γραμμ. κοπανάκια ή ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου χωρισμένα στα δυο
Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από το κοτόπουλο σε μια λεκανίτσα και τα ανακατεύουμε. Βάζουμε και τα κοπανάκια και τα τυλίγουμε με την μαρινάδα τους. Τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε να σταθούν για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο, αν όχι για όλη την νύχτα.
Ζεσταίνουμε το γκριλ και στο μεταξύ βγάζουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 20-30 λεπτά, μέχρι να ανακτήσει θερμοκρασία δωματίου, πριν το ψήσουμε. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι, αν το γκριλ μας είναι ο φούρνος, ή το τοποθετούμε στη σχάρα και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου στο σύνολο. Φροντίζουμε να το γυρνάμε πλευρά κάθε 4-5 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας