Search
thumbnail-600x403

Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση εμφράγματος – Τι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε μια ζωή

Το βίντεο που θα δείτε μπορεί να σας βοηθήσει να σώσετε μια ζωή. Τι θα συμβεί εάν κάποιος δίπλα σας πάθει έμφραγμα; Ακόμη και το παραμικρό δευτερόλεπτο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, μετράει. Γνωρίζετε πώς να του κάνετε τεχνητή αναπνοή; Πώς να κάνετε μαλάξεις στην καρδιά του;

Αρχικά πρέπει να διακρίνετε ότι πρόκειται πράγματι για έμφραγμα. Τα σημάδια είναι: Πόνος στο στήθος, δυσφορία ή μούδιασμα σε ένα ή στα δύο χέρια, στην πλάτη, στον αυχένα, στα σαγόνια ή στο πάνω τμήμα του στομάχου. Δυσκολία στην αναπνοή. Ναυτία, έμετος, σκοτοδίνη, κρύος ιδρώτας. Ο εμφραγματίας θα χάσει τις αισθήσεις του και θα σωριαστεί.

Αμέσως τηλεφωνούμε στο ΕΚΑΒ (166). Αμέσως μετά προσπαθούμε να κρατήσουμε τους αεραγωγούς ανοικτούς. Εάν σταματήσει να αναπνέει, εφαρμόζουμε την τεχνητή αναπνοή στόμα με στόμα. Εάν δεν έχει σφυγμό εφαρμόζουμε καρδιακές μαλάξεις.

Πηγή

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει με ένα like στη σελίδα μας

Περί ευθύνης: Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του "mikroskopio.gr". Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο mikroskopio.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
loading...



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *